Keresztények és muszlimok együtt ítélték el a karikatúrákat Betlehemben

2020. október 30. 20:07
Egy érsek is részt vett a megmozduláson.

Betlehem elítéli a Mohamed prófétát és az iszlámot sértő franciaországi karikatúrákat” – írták transzparenseikre és plakátjaikra a szentföldi keresztényekből és muszlimokból álló csoport tagjai, akik október 28-án a betlehemi Születés bazilika előtti Jászol téren gyűltek össze – írta meg a Magyar Kurír.

A szolidaritási akció résztvevői együtt fejezték ki tiltakozásukat a Charlie Hebdo hetilap által Franciaországban újra kiadott, Mohamed prófétát gyalázó karikatúrák miatt. A szatirikus lap gúnyrajzai hatalmas franciaellenes tüntetéshullámot indítottak számos muszlim többségű országban. A betlehemi megmozduláson többek között részt vett Atallah (Theodosios) Hanna, Sebastia érseke, a jeruzsálemi görög ortodox patriarkátustól. A résztvevők transzparenseikkel és felszólalásaikkal tiltakoztak a különböző vallási hagyományok számára fontos személyek és szimbólumok gyalázása ellen.

Október 27-én III. Teofil jeruzsálemi görög ortodox pátriárka elítélte a más nézetű vagy hitvallású emberek elleni erőszak minden formáját, majd aggodalmának adott hangot „a franciaországi szerencsétlen eseménysorozat” következményeként egyre erősödő polarizáció miatt, és emlékeztetett arra, hogy a párbeszéd a különböző vallási és ideológiai hovatartozások közötti szellemi szakadékok kezelésének egyetlen megfelelő módja – írják.

A kép illusztráció. Forrása: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez igazából nem a mohamedánok és keresztények vitája, hanem a liberális ateisták, és a mohamedánoké.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés