7000 könyvet darál le egy belga kiadó, mert „Fekete Péter” szerepel bennük

2020. október 30. 10:57

Tibi atya
Tibi atya blogja
Dúró Dóra darálós operettgesztusa után most itt egy valódi könyvpusztítás.

„Létezik egyfajta szelektív összehasonlító tendencia a progresszívok közt. Ha a Pride a hivatalos oldalán propagálja a pedofíliát, azt nem kell figyelembe venni, mert nem Magyarországon történik, miközben ha itthon egy Pride-specifikus kérdést nem a nyugati kánon szerint értelmezünk, akkor bezzegnyugat van, és »milyen gáz már, hogy 2020-ban még mindig itt tartunk«. Nem lepődnék meg, ha a könyvdarálásnak is lenne hasonló kettős mércéje. Dúró Dóra darálós operettgesztusa után most itt egy valódi könyvpusztítás: Belgiumban a Clavis kiadó 7000 könyvet semmisített meg, mert azokban szerepelt egy »Fekete Péter« nevű karakter.

Belgiumban régi hagyomány, hogy a Mikulás (Sinterklaas) december 5-én ajándékot hoz a gyerekeknek a segítőjével, Fekete Péterrel (Zwarte Piet). Ilyenkor a gyerekek feketére festik az arcukat, fekete loknis parókát viselnek és aranykarikákat tesznek a fülükbe.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ó, az a híres liberális kettős mérce! Mindig az általános morál oldaláról szólalnak meg, mindig hűek maradnak az elveikhez, éppen csak az elveiket cserélgetik a pillanatnyi érdeküknek megfelelve.

A dálnoki Miklós Béla vezette Ideiglenes Nemzeti Kormány által 1945. január 20-án, Moszkvában megkötött fegyverszüneti egyezmény 16. pontja értelmében a folyóiratok, könyvek kiadása, behozatala és terjesztése Magyarországon csak és kizárólag a Szövetséges Ellenőrző Bizottság (SzEB) előzetes engedélyével történhetett.

Amikor beütött a nagy demokrácia: népi- vagy otherwise.

Február 26-án jelent meg az Ideiglenes Nemzeti Kormány 530/1945. M. E. számú rendelete a fasiszta szellemű és szovjetellenes sajtótermékek megsemmisítéséről. A rendelet alapján a könyvnyomdák, könyvkiadó-vállalatok, könyvkereskedők, könyvtárak valamint magánszemélyek birtokában lévő minden fasiszta, antidemokratikus és szovjetellenes sajtóterméket - nyelvtől függetlenül - meg kellett semmisíteni. A végrehajtásra 15 napos határidőt szabott meg a kormány, ennyi idő állt a rendelkezésre ahhoz, hogy a törvényhatóság első tisztje által meghatározott gyűjtőhelyre szállítsák a könyveket.

Jó a link. Igen, pont ilyenek a mai, önmagukat liberálisnak mondó, valójában neomarxisták.

Korábban sem követtem, most is csak amit a Mandiner idéz tőle, de tényleg elég korrekt véleményeket fogalmaz meg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés