Tovább fejlesztik a Pécsi Tudományegyetem campusát

2020. október 28. 9:24
A Pécsi Tudományegyetem a Modern Városok Program folytatására ismét tetemes összeget, 5,7 milliárd forintot kapott a kormánytól – adta hírül az Index.

A Pécsi Tudományegyetem a Modern Városok Program folytatására ismét tetemes összeget, 5,7 milliárd forintot kapott a kormánytól. A Magyar Közlöny múlt pénteki számában jelent meg az a rendelet, amely szerint az Orbán-kormány többletforrásban részesíti a Baranya megyei felsőoktatási intézményt. A három lépcsőben folyósított támogatás elsősorban az egyetem idegen nyelvi képzéseinek bővítéséhez kapcsolódó kapacitásfejlesztésre és a kutatás-fejlesztési potenciál növelésére érkezik majd – írta meg az Index.

Az egyetem rektora sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az építőiparban bekövetkezett árrobbanás miatt van szükség többletforrásokra. A pluszforrás azonban nemcsak az építőipari árak emelkedését fedezi, hanem az orvosi kar új tömbjének berendezéseit, valamint egy parkoló kialakítását is ebből oldják meg – számolt be a Szabad Pécs nevű helyi portál.

Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő ismertette, hogy korábban, 2015-ben a 24 milliárd forintos támogatást új campus építésére, valamint infrastruktúra fejlesztésére fordították. Ettől elsősorban a külföldi hallgatók létszámának növekedését várták. A mostani, csaknem hatmilliárdos támogatással együtt a teljes támogatási összeg egyébként a harmincmilliárd forintot is meghaladja – emelte ki az Index.,

Újságírói kérdésekre Decsi István, Pécs korábbi fideszes alpolgármestere, a Pécsi Tudományegyetem nemrégiben kinevezett kancellárja azt is elmondta, hogy a fejlesztéseket ugyanaz a cég valósítja meg, amely annak idején elnyerte az építési kivitelezést. A ZÁÉV Zrt. a program indulásakor még Matolcsy György rokonainak érdekeltségébe tartozott, időközben Mészáros Lőrinc tulajdonába került – szerepel az Index cikkében. 

(Forrás: Index, Szabad Pécs, PTE ÁOK)

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Modern Városok Program keretében ömlik a pénz a fideszes városokhoz:
Szegedtől Pécsig.
No és a Hódmezővásárhely-Szeged vasúti pálya, az sem magától termett...
Lop a Fidesz, Lop a Fidesz, Lop a Fidesz, Lop a Fidesz, Lop a Fidesz,

Az biztos, hogy Karácsonyék sokkal-sokkal modernebb buszokat lettek volna képesek beszerezni.
Kerekük nem lett volna, üzemanyag-elégetést pedig, olyat azok a buszok csak hírből ismernek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés