Rekordot dönt a korai szavazás Amerikában

2020. október 28. 13:05
A 2016-os választásokon leadott összes szavazatok felével egyezik meg a postán már leadott szavazatok száma az Egyesült Államokban – számol be a BBC.

Az előrehozott levélszavazatok száma mára meghaladta a 70 milliót amerikai választásokon, ami a 2016-os részvételi arány több mint fele – számol be a BBC amerikai tudósítója. 

Sokan akik korábban adták le voksukat, azzal indokolták döntésüket, hogy csökkenteni kívánják ezáltal a koronavírus terjedésének kockázatát.

Az utolsó percig folyik a kampány: Joe Biden kedden Georgiában kampányolt, amelyet a demokraták szeretnének elnyerni a republikánusoktól. Erős támadást intézett Donald Trump ellen a koronavírus-válság kezelésében, azt mondta, hogy az elnök megbukott. Trump eközben gyűléseket tartott Michiganben, Wisconsinban és Nebraskában, ahol ismét megkérdőjelezte a választások integritását, mondván: „helytelen lenne extra időt szánni a postai szavazatok számlálására

Trump ma két gyűlést tart Arizonában, ami úgynevezett csatatér államnak számít és ahol a közvélemény-kutatások szerint Bidennek van előnye. Joe Biden delaware-i otthona közelében mond beszédet a Covid-19 elleni küzdelemről és a fertőzéssel harcoló amerikaiak védelméről.

A BBC beszámolója szerint az amerikaiak több, mint fele tartja aggályosnak a közösségi médiacégek hatását az idei választások kimenetelére. Ma hoztak nyilvánosságra ugyanis egy új kutatást arról, hogyan tekint az Egyesült Államok népe a közösségi médiára és a „big tech” vállalatokra. 

Az amerikaiak körülbelül fele szerint a kormánynak jobban kellene szabályoznia a „big tech” vállalatokat – írja a Pew Research Center.

A polgárok körülbelül kétharmada nem biztos abban, hogy a technológiai vállalatok megakadályozhatják a platformjaikon történő, az amerikai választásokat befolyásoló visszaéléseket. A megkérdezettek mintegy fele úgy véli, hogy a közösségi médiacégeknek nem szabadna megengedniük, hogy politikai hirdetések jelenjenek meg platformjaikon.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Túlnyomó részük demokrata. A republikánusok a szavazás napján járnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés