Hungarikum

2020. október 28. 9:49

Gál Mária
Népszava
Remélem, komoly, mert viccnek kicsit durva lenne az, ami most zajlik az ukrán-magyar diplomáciai fronton.

„Remélem, komoly, mert viccnek kicsit durva lenne az, ami most zajlik az ukrán-magyar diplomáciai fronton. Ukrajna megtiltotta két magas rangú magyar tisztségviselő beutazását a helyhatósági választás alatt Kárpátalján folytatott »agitáció« miatt. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szerint az EBESZ megfigyelő misszióját már tájékoztatták a választásokba való magyar beavatkozás tényéről. Gyors reagálású miniszterünk, Szijjártó Péter, aki épp a magyar-algériai kétoldalú kapcsolatok ápolása céljából tartott a reptérre, felszállás előtt még szánt néhány szót az újabb diplomáciai viharra is.

Nyilván nem épp elegáns, a nemzetközi diplomáciában nem is szokványos a magyar eljárás, de mindenképpen megszokott már. Ilyesmire a többi szomszéd legfeljebb legyint és diplomatikusan fortyog magában. De lehet-e egyáltalán diplomatikus eljárást elvárni egy olyan országtól, amelynek külügyminisztériuma sincs? A belpolitikának és a gazdasági kapcsolatoknak alárendelt magyar külügy igazi hungarikum. A külügy a világon mindenhol másutt az elsőszámú kiemelt terület minden kormány számára. A magyar azonban hovatovább a hadügyminisztériummal fuzionálhat, hiszen már réges-rég nem tárgyal, hanem állandó harcot vív a szomszédokkal, az Európai Unióval, a nemzetközi intézményekkel, miközben ártatlanul csodálkozik és mélységesen felháborodik, ha hasonlóan harciasan szólnak vissza.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A jelenlegi külügyminiszter kiemelkedik a rendszerváltásnak mondott esemény óta ezt a posztot betöltők közül. Természetesen nemcsak joga, de egyenesen kötelessége az anyaország minisztereként szót emelni az őshonos magyar kisebbség érdekében.

Komolyan elkeserítő olvasni egy ilyen szar nemzetárulót. Dögöljön meg, tényleg. Így leírva hogy teszene a luvnya szövege?

"A külügy a világon mindenhol másutt az elsőszámú kiemelt terület minden kormány számára. Az izraeli azonban hovatovább a hadügyminisztériummal fuzionálhat, hiszen már réges-rég nem tárgyal, hanem állandó harcot vív a szomszédokkal, az arabokkal, a nemzetközi intézményekkel, ENSZ-szel, miközben ártatlanul csodálkozik és mélységesen felháborodik, ha hasonlóan harciasan szólnak vissza."

Szóval mész te a büdös francba, kisanyám, ugyanúgy, ugyanazt hazudjátok, mint Kádár alatt.

Nyilván nem az ukrán kitiltás a problémás ennek a vén bolsevik kurvának, hanem Szíjjártó reakciója.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés