Maszkfelismerő kamerákat szerelt fel egy brit kertészet

2020. október 25. 18:09
A mifrieldi Whiteleys kertészet mesterséges intelligenciát alkalmaz, hogy boltjuk közelébe se kerüljenek maszk nélküli vásárlók.

Maszkfelismerő kamerákkal szerelte fel bejáratait a mirfieldi Whiteleys kertészet, hogy kiszűrjék a járványügyi intézkedéseket be nem tartó vásárlókat – számol be róla az Euronews. „Ez egy olyan rendszer, amely felismeri, hogy a homlokterébe kerülő személy visel-e maszkot, vagy sem. Ha nem visel, akkor a rendszer tudatja ezt az eladóval. A fejlesztés lényege, hogy védőmaszk viselésére ösztönözzük a vásárlókat” – mutatja be eszközüket John Pratt, a kamerákat gyártó Videcon szoftverfejlesztő cég marketingmenedzsere.

A kamera abban a pillanatban érzékeli a boltba belépőket, amint átlépik a bejáratot, az interaktív képernyő pedig pirossá válik és jelzi, ha a vásárlón nincs maszk. „Nagyon drága lett volna, ha egy alkalmazottunkat állandóan az ajtóba állítottunk volna, hogy figyelje a belépőket. Elsősorban tehát anyagi okokból döntöttünk a rendszer beszerzéséről. Másrészt, idegesítő lett volna állandóan konfrontálni a maszkot nem viselőkkel” – indokolja meg döntésüket Peter Williams, a Whiteleys Garden Centre tulajdonosa. Az Egyesült Királyságban a járványügyi intézkedések miatt kötelező a maszk viselése köztereken, illetve boltokban.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés