Életbe lépett az általános kijárási tilalom Szlovákiában

2020. október 24. 8:46
Mától csak vírustesztre és munkába lehet menni Szlovákiában, valamint a legszükségesebb dolgok elvégzése céljából.

Életbe lépett a legújabb kijárási tilalom Szlovákiában, melynek eredményeképp csak vírusteszt elvégzése és munkavégzés céljából lehet elhagynia bárkinek az otthonát, de a törvények lehetőséget nyújtanak a „legszükségesebb dolgok” elvégzése céljából történő lakhelyelhagyásra is – számol be róla az Új Szó. Fontos, hogy a kijárási tilalom nem lesz érvényben éjjel 1 és hajnali 5 óra között, valamint, hogy a legszükségesebb dolgok között tudható a gyermek iskolába kísérése, a legközelebbi élelmiszerbolt, gyógyszertár, orvos meglátogatása, a közeli családtaghoz való vizit, illetve az állandó gondoskodás ellátása, amennyiben szükséges.

Haszonállatok ellátása céljából is el lehet hagyni a lakhelyet (avagy lehet pl. kutyát sétáltatni), lehetséges temetésre, postára, bankba, biztosítóba, tisztítóba, autoszervizbe és benzinkútra menni, továbbá a járáshoz tartozó természeti területen tartózkodni. A részletes tudnivalókról az Új Szó egy másik cikkében számolt be, melyet ITT olvashatnak el.

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az egész világ "jobban teljesít". Neked jó játszóteret jelent az a helyzet, hogy egyrészt a járvány terjedése, másrészt a gazdaság a szempont. Tetszés szerint kiabálhatsz be a pálya széléről, aszerint, hogy a mérleg melyik oldala billen lefelé.

Ez nem igaz, de már megszoktam, hogy bármit képesek vagytok bedobni, hátha elhiszik. De nem erről írtam, hanem arról, hogy járványügyi védekezés kontra gazdaság állapota témában valamelyiket mindig lehet kritizálni, és ezzel jól el tudtok szórakozni.

A halálesetek száma függ attól, hogy melyik korosztály, melyik veszélyeztetett csoport fertőződik meg leginkább. A járványügyi statisztika sok tényezős kérdés, ahol nem mindig lehet korrekt összehasonlításokat tenni.

Mint már mondtam, az összehasonlításnak sokféle aspektusa lehet. Az értelmetlen kötözködésnek úgyszintén.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés