Se család, se gyerekek, se jövő

2020. október 23. 13:12
Zimmerman a könyvében kilistázza a haldokló civilizációk jellemzőit, köztük a család szétesését és a homoszexualitás virágzását.

„És most a Z-generációhoz tartozó nők 30 százaléka azt mondja, a férfiak szexuálisan érdektelenek a számára. Ez a szám közel sem normális. Ez egy mélyen dekadens kultúra jele – egy kultúráé, ami nem képes biztosítani a saját túlélését. A legfontosabb dolog, amit egy nemzedék létre tud hozni, az a következő nemzedék. Ha nincsenek családok, nincsenek gyerekek, nincsen jövő sem.

1947-ben Carle Z. Zimmerman, a Harvard szociológia intézetének feje írt egy könyvet Család és Civilizáció címmel. Zimmerman nem volt vallásos ember; azok a civilizációs értékek érdekelték, amelyek következtében egy civilizáció fel tud virágozni; és azok a jelenségek, amelyek egy civilizáció összeomlását hoztál el. A fő tézise az, hogy a család határozza meg egy civilizáció erejét és ellenállóképességét. (…)

A szex elsősorban az egyéni kiteljesedésről szól – és talán kizárólag az egyéni kiteljesedésről. A fiatalok ma egyáltalán nem látnak összefüggést a szex, a család és a hosszú távú célok közt. Körülbelül erről írtam egy 2013-as esszémben, a Szex a kereszténység utánban, ami azóta is az egyik legolvasottabb cikkem, ami valaha megjelent az American Conservative-on. 

Zimmerman a könyvében kilistázza a haldokló civilizációk jellemzőit, köztük a család szétesését és a homoszexualitás virágzását. Még egyszer: ő nem volt vallásos, de a társadalomtudomány iránti elköteleződése oda vezette, hogy a görög és római példákból ezt a következtetést vonja le.

Azt mondani persze leegyszerűsítés volna, hogy »a homoszexualitás miatt omlott össze Róma«. A homoszexualitás nem jelentette ugyanazt ezekben a kultúrákban, mint a miénkben. Inkább arról van szó, hogy a homoszexualitás nagyobb elfogadása annak a jele volt, hogy erodálódott az abba vetett hit, hogy a családalapítás a következő nemzedék létrehozásáért van, és hogy ez a legfontosabb célja egy civilizációnak, valamint hogy a civilizáció kulturális struktúrájának és normáinak ezt a célt kell szolgálnia. 

A mi esetünkben még azelőtt összeomlik a civilizáció, hogy nekikezdenénk  a nagy újratanulásnak. Most kezdem érteni, hogy egy szociológus, akivel pár éve beszéltem, miért mondta, hogy a nemi binaritás elfogadásának csökkenése a nyugati civilizáció végét fogja jelenteni. Arra gondolt, hogy elfeledkezünk arról az alapvető dologról, ami biztosítja a civilizációnk jövőjét.”
 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak hasznos idióták. Attól még, hogy tüntikéznek a genderpropaganda, drogok, muszlim férfia tömeges betelepítése, bálnák jogai miegymás mellett, csak a karvalytőke érdekeit szolgálják. És mindezt nem is tudják.

Akkor nem Európában és Észak-Amerikában hódítana az "alternatív családmodell", hanem a legszegényebb országokban, ahol a legnagyobb a fertilitás (shitholes countries - Trump)
Ez itt belsős munka, a baloldal ('68-asok, neomarxisták, progresszívek, nevezzük, ahogy akarjuk) az, ami le akarja rombolni a konzervatív világképet, csak éppenséggel ez magát a fehér ember civilizációját jelenti. Ugyanezt csinálták a jakobinusok is a Francia forradalom után, csak éppenséggel ők nem akartak tömeges öngyilkosságot elkövetni és gyarmatosítani sem hagyták magukat.
Ha még mindig ugyanazt a szellemiséget, ugyanazokat az értékeket követnék a Amerikában, Angliában, Németországban, mint amit Eisenhower, Churchill és Adenauer alatt, akkor egyáltalán nem lenne téma az, hogy a civilizációnk veszélyben van.

Hát igen, ha széthullik a fehér civilizáció, akkor ami utána marad, az szegény lesz, nem fogja segélyezni fekete-Afrikát.
De Kína se jótékonykodni fog ott, hanem kihasználni őket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés