Szalagokkal tekerték körbe az államalapító szobrát, így álltak ki az SZFE mellett a Szent István Gimnázium tanárai

2020. október 22. 10:19
Azóta törölték közleményüket.

A zuglói oktatási intézmény pedagógusai piros-fehér szalaggal tekerték körbe az államalapító király szobrát, majd a közösségi oldalukon közölt bejegyzés tanúsága szerint nyíltan kiálltak a színművészetis tiltakozásban részt vevő tanárok és diákok mellett. Az  eseményeket a Pesti Srácok.hu cikke alappján rekonstruáljuk, ugyanis a tiltakozó bejegyzést azóta törölték a gimnázium oldaláról.

„Mi, a Szent István Gimnázium alulírott tanárai a bátorságnak és tisztességnek kijáró tisztelettel figyeljük a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjainak és oktatóinak kiállását, mellyel intézményük autonómiáját védelmezik. Tesszük ezt azért is, mert ami most az SZFE-vel – és a kultúra több más területén – történik, régóta tartó folyamat a közoktatásban is, és eddig a saját ügyünkben nem tudtunk ilyen egységesen és határozottan összefogni” – ez volt a közlemény, amelyet 28 pedagógus szignált.

Nyitókép forrása: Facebook

Összesen 161 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, ezek mire tanítják a gyerekeket?
Tönreteszik őket!
Beszarok, hogy gimis tanárok ilyen közleményt mernek kiadni.

Igen, rúgni hosszú "ú".
Amúgy vissza a csatornába!
X

Kínos, ha pedagógusok ennyire nem értenek egy helyzetet, és még demonstrálnak is...

Ezért kár volt újraregisztrálnod.
X

Jujj de trendi... jujj de progresszív!

Egy dilllettáns, beszari kormány alatt mi mást lehet várni. A kormány hagyja, hogy a balliberálisok naponta a kormánypárti szavazók arcába röhögjenek, naponta kigúnyolják őket. A végén Tamás Gáspár Miklósnak lesz igaza, elszállt Orbán varázsa, az Orbán rendszer a késő Kádár-i idők bomlását, szétesését idézi,megérett a pusztulásra. Ennyi tehetségtelen embert, mint ami a kormányban van, nem is tudom hol lehet még találni.

Az egész azért is bosszantó, mert a kormányváltó erők még ennél is lejjebb vannak szakmailag és morálisan, nyílt hazaárulók, Soros zsoldosok, muszlim bérencek, az ország létét fenyegető férgek.

persze majd jön délután a Paláverben a két Kőrösi, s elmagyarázzák, hogy minden rendben van, 22-ben fényes győzelem vár a Fideszre. Vajda úr, Önnek még nem ciki a Paláverben megszólalni, gazsulázni az Öntől felkészültségben, stílusban fényévekre lemaradó műsorvezetőknek? Még nem unja, hogy Ön lett a kormány, Üllői útra száműzött, meg nem hallgatott lelkiismerete, kultúrharcosa?

Szégyen, amit a Fidesz produkál a médiában, is. Hol vannak a törvények, hol van azok végrehajtásának kormányzati, szaktárcát illető ellenőrzése? Az ellenzék joggal bátorodik fel, ha egy tehetetlen kormánnyal találja magát szemben. Holnap az óvodásokat viszik az utcára a gonosz Orbán bácsi ellen, teljes pályás letámadás, s a tartalékos ellenfél egy ideje már az öltözőből sem meri kidugni a fejét........csak akkor szóljanak a bírónak, fújja le idő előtt a meccset, mielőtt tényleg mindenki rajtuk röhög.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés