Budapesti parkolás: kezdődnek a vizsgálóbizottsági meghallgatások

2020. október 22. 14:34
Több ismert volt és jelenlegi politikust idéznek be, írja a Népszava.

Minisztert, volt és jelenlegi polgármestert, korábbi főpolgármester-helyettest és cégvezetőket is beidéz az előző ciklusok gyanús ügyeit vizsgáló fővárosi bizottság, írta meg a Népszava.

A budapesti és a kerületi parkolási rendszerek elmúlt 25 éves működésének anomáliáinak feltárása érdekében Baranyi Krisztina Ferencváros független polgármesterének, a téma felelősének javaslatára a következő személyeket kívánja meghallgatni a bizottság: Szeneczey Balázs (Fidesz) parkolásért felelős volt főpolgármester-helyettes, Fürst György (MSZP), korábbi vagyongazdálkodásért felelős VI. kerületi alpolgármester, a Centrum Parkoló Kft. volt ügyvezető-tulajdonosa, Hardi Róbert, volt ügyvezető, a Ferencvárosi Parkolási Kft. volt ügyvezetője, Kupper András, több parkolással foglalkozó cég ügyvezetője, később tulajdonosa, Borsi Imre, a Loux Kft. volt tulajdonosa, a FER-PARK 2010 Kft. volt ügyvezetője, valamint Lakos Imre (MSZP), XI. kerületi volt parkolásért felelős alpolgármester. Baranyi szerint ők adhatnak releváns információt a parkolásüzemeltetés 2010 előtti és utáni működéséről.

Élő Norbert (DK) bizottsági tag javaslatára később Pokorni Zoltán (Fidesz) XII. kerületi polgármester, Rogán Antal (Fidesz) volt V. kerületi polgármester, jelenlegi miniszter, Láng Zsolt (Fidesz) volt II. kerületi polgármester, a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-frakciójának jelenlegi vezetője és Bácskai János (Fidesz) előző IX. kerületi polgármester is felkerült a listára. Havasi Gábor a Népszavának elismerte, hogy ez nem formális idézés, így a megjelenés nem kötelező. A vizsgálóbizottság elnöke szerint azonban nehéz lesz elfogadható indokot találni a távolmaradásra.

(Népszava)

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szedjük elő az iratokat, szerződéseket.

A hasukra ütöttek és eszerint csináltak listát. Minden kerületet vizsgálni kéne.

A mostani és a régi polgármestert is beszámoltathatnák.

Fordítva ülsz a lovon. Ha megnézed a neveket, ez csak egy bosszúálló hangulatkeltés.
Egyébként X.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés