Bangóné szerint a kormány hátráltatja a válság megfékezését

2020. október 22. 15:22
A képviselő szerint a kormány „folyamatosan hazudozik, félrevezet és félretájékoztat”.

Az MSZP azzal vádolja a kormányt, hogy „folyamatos hazudozással, félrevezetéssel és félretájékoztatással” hátráltatja a válságkezelést és a járvány megfékezését. Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az aznapi kormányinfón ismét megmutatta, hogyan képes a kabinet továbbra is megtéveszteni a lakosságot. A hazai helyzet ugyanis sajnos rosszabb annál, mint ahogy azt a miniszter láttatni próbálja – tette hozzá.

Gulyás Gergely azt állítja, hogy Magyarország teljesítménye még mindig az elsők között van a járvány elleni védekezésben, de ez a második hullámban már nem igaz – jelentette ki a politikus. A napi halálozásokban – népességarányosan – már szeptember közepe óta „előzzük az Európai Uniót”, a tagországok közül csak Csehországban és Romániában számottevően rosszabb a helyzet, mint nálunk – közölte.

Kifogásolta, hogy Gulyás Gergely még mindig csak arról beszél, hogy a kormány vizsgálja a helyzetet, ha kell, szigorúbb döntést hozhatnak, de a többségi álláspont az, hogy a védekezéshez a jelenlegi szabályokat minél szigorúbban be kell tartani. Bangóné Borbély Ildikó azt mondta, amennyiben a miniszter a nemzeti konzultációra hivatkozik, akkor jeleznék felé, hogy amikor azok a válaszok megszülettek, még közel sem volt ilyen rossz a helyzet, és lehet, hogy a második hullám idején az emberek már másként látják a dolgokat. Annak a véleményének is hangot adott, hogy a kormánynak még az influenza elleni oltóanyagot „sem sikerült időben és kellő mennyiségben beszereznie”. Hozzátette, az sem megnyugtató, hogy a kabinet felkérte az operatív törzset, vizsgálja meg a koronavírus ellen fejlesztett orosz hatóanyagot, ugyanis a szerről megjelent hírek nem támasztják alá annak hatásosságát.

Bangóné Borbély Ildikó végül újra felszólította a kormányt, hogy kezdje meg a tömeges és ingyenes tesztelést valamennyi munkavállaló, de elsősorban a megfertőződés szempontjából magas kockázatúnak minősülő csoportok, az egészségügyi és szociális dolgozók, a pedagógusok, a kismamák és a kisgyermeket nevelők körében.

(MTI)

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bangóné folyamatosan hazudozik, félrevezet és félretájékoztat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés