Egy politikai elemző elemez, s szokott politikusnak is dolgozni

2020. október 21. 22:20

Hont András
Facebook
Ha valamiből Ceglédi Zoltán soha a büdös életben nem csinált titkot az az, hogy szeretne önálló, erős liberális pártot.

„Egy politikai elemző politikai tanácsot ad. A vajköpülő vajat köpül. Amennyiben egy DK-s vagy KDNP-s politikusról mint megbízóról lenne szó, akkor még érteném is a hullámveréseket.

De, hát, ha valamiből Ceglédi Zoltán soha a büdös életben nem csinált titkot az az, hogy szeretne önálló, erős liberális pártot. Ezért segítette éveken át a Momentumot, amíg annak nem volt pozíciója – ingyen. (Mindez jól nyomon követhető a Facebookján). Majd lett egy konkrét fölkérése, és elvállalta – pénzért. (Ami amúgy nyilvános adat). Túl sok meglepő ebben nincs, hiszen SZDSZ-sajtósként kezdte a közéletben, majd a Republikon intézet elemzőjeként dolgozott mindenféle szervezettnek. És Ceglédi Zoltán változatlanul önálló, erős liberális pártot szeretne, így egyre több mondanivalója lesz a Momentumról, és vélhetően egyre több mindenben térne el a véleménye Donáth Annaétól. Úgy gondolta, a leghelyesebb a szerződését nem meghosszabbítani. Azt bajnak tartom, ha valaki véleményformálóként valamilyen szent célra buzdít, és kiderül, hogy közben a saját állására gondolt csak. Még nagyobb bajnak tartom, ha valaki ezért tényeket hamisít. (Van rá példa). Ám ugyan mondja már meg valaki, hogy Ceglédi Zoltánnak mely kijelentéseit nem vállalta volna korábban, vagy ne mondaná el fél év múlva. Vagy érzése szerint mi az, amit elhallgatott a Momentumról.

Ceglédi Zoltánnak az elmúlt időszakban azt olvasták ellenzéki körökben a fejére, hogy FIDESZES. Ugyanis nem tetszett nekik (a momentumosoknak sem), amit hallottak. Függetlenek ugyanis nem attól leszünk.hogy nincs állásunk, megbízásunk, a munkahelyünknek tulajdonosa, hanem attól, hogy ez nem befolyásolja az álláspontunkat. Vannak természetesen összeférhetetlenségek. Például egy újságíró nem dolgozhat politikusnak, mert ellentétes oldalon állnak. Nem dolgozhat olyan cégnek sem, amelyről ír, vagy befolyása van arra, aki ír róla. Ám egy politikai elemző elemez, s mint ilyen szokott politikusnak is dolgozni, ha van rá kereslet, és akar.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A vajköpülő vajat köpül.
A tű-tűz, a fű-fűz, a gyumadár-gyúr.

Akkor meg minek hazudott? Miért mondott olyat, hogy politikustól soha nem fogad el pénzt?

De Ceglédi független, mert egyik párthoz sem akar kötődni:-))))
Ezért mondjuk állandóan, hogy a ballib médiák ne nevezzék magukat függetlennek. Igaz, objektívnek se!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés