Lánczi összeszedte és cáfolta a DK járvány alatti riogatásait

2020. október 20. 10:55
Gyurcsány Ferenc, Oláh Lajos és Komáromi Zoltán kijelentései is kérdéseket vetnek fel.

A Hír TV Plusz-mínusz című műsorának vendégei a Publicus Intézet igazgatója, Pulai András és Lánczi Tamás politológus voltak. A műsor legtanulságosabb részében Lánczi előkapta a jegyzeteit és felsorolt egypár DK-s megszólalást, amikkel az egész járvány során a lakosságot riogatták.

Lánczi Tamás először elmondta: Gyurcsány Ferenc azt követeli, hogy a kormány annyit teszteljen, amennyit a WHO ajánl. És ha utánanézünk, kiderül, hogy a kormány épp annyit tesztel, amennyit a WHO ajánl. (Egy pozitív esetre jut tizenkilenc teszt.) A követelés tehát érthetetlen és értelmetlen, hiszen a magyar kormány pontosan ezt az arányszámot teljesíti.

A politológus ezt követően a részletekbe merült:

Oláh Lajos azt követelte, hogy Kínától szerezzen Magyarország védőfelszerelést, majd miután a beszerzés Kínából megtörtént, azzal álltak elő, hogy miért Kínából szerzett Magyarország védőfelszerelést.

Dr. Komáromi Zoltán márciusban azzal riogatott, hogy mivel Magyarország nem tesztel eleget, ezzel vörös szőnyeget terít a vírus terjedése elé, ezrével fognak hullani az emberek. „Nem történt ez meg” – szögezte le Lánczi Tamás.

A gazdasági védelmi intézkedéseket azzal támadták, hogy elszabadul a munkanélküliség, ehhez képest most többen dolgoznak, mint a járvány előtt. „A DK féknyúz-párttá vált” – jegyezte meg a politológus. Hozzátette: más országokban ezt szankcionálják.

Az emberéletekről szólva Lánczi Tamás elmondta, hogy a riogatással ellentétben a halálozási adatokkal is jól állunk. Gazdaságilag sokkal fejlettebb államok állnak rosszabbul nálunk, van, ahol az országot is készülnek leállítani. Nálunk erről szó sincs – mondta.

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nekik enni csak "Kell", de hazudni "Muszáj"!

"Tökéletesen felkészült".
Kérdés az, hogy mire, mert a tények zavarják a legkevésbé ezt a "szakembert".
Merthogy a "tökéletesen felkészült" megmondó ember azt mondta, hogy "a riogatással ellentétben a halálozási adatokkal is jól állunk".
Ehhez képest:

"...Minden jel arra mutat, hogy Magyarországon a szükségesnél és a környező országokkal összehasonlítva sokkal kevesebb tesztet végeznek el. A magyar halálozási arány ugyanis a térség országaihoz képest kiugróan magas, a vasárnapi adatok szerint 4,58 százalék (azóta egy újabb beteg elhunyt), amit csak Ukrajna közelít meg 4,1 százalékkal, a régió más országaiban viszont alig, vagy el sem éri az 1 százalékot..."

A gugli a te barátod is!
Amúgy személyeskedésben profi vagy.
Van mire buszkének lenned.
Amúgy Böszméröl én mindig azt mondtam/írtam, hogy a legrosszabb dolog ami ezzel az országgal történt, szóval ez a "fajtád" nem igazán jött be, de ezzel most nyilván megzavartam a lelkivilágodat.

Milyen számítási metodika alapján?

Nem. Ő már a párbeszéd minelnok jelöltje:-)))
Egy idegbeteg roncs.

Annyiban barátod a gugli, hogy utána tudnál nézni az adatoknak és annak, hogy mit mondanak a jelenlegi helyzetről a szakemberek.
Mert Pártunk és Kormányunk már nem igazán kérdezi meg őket.

Bizony, a tények néha kellemetlenek lehetnek.
Amúgy az első hullám idején még fontos volt a szakemberek véleménye...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés