BBC a Fradiról: Az alvó óriás visszatért

2020. október 20. 12:46
A brit médium a Ferencvárost méltatta bemutató anyagában.

A klub, amely valaha nagy megbecsülésnek örvendett Európában, türelmesen kivárta, amíg újra kivívja helyét a kontinens legjobbjai között – indítja a BBC a Bajnokok Ligájába 25 év után visszatérő Ferencvárosról szóló anyagát. A BBC a zöld-fehérek múltjáról és jelenéről is írt, Orosz Pál vezérigazgatóval pedig interjút készített.

A Ferencváros a Barcelonával, a Juventusszal és Szerhij Rebrov vezetőedző korábbi csapatával, a Dinamo Kijevvel került egy csoportba a Bajnokok Ligájában – a portál szerint a magyar bajnok szempontjából ez az „álomsorsolás”. A portál hangsúlyozza, hogy az FTC az egyetlen csapat a Bajnokok Ligája csoportkörében, amely a selejtező első fordulójából indulva eljutott a főtábláig.

A BBC emlékeztet, hogy a 2000-es években csődközeli állapotban volt a klub, az elmúlt esztendőkben azonban az új vezetőség újjáépítette az egyesületet, amelynek életében óriási lépés a Bajnokok Ligája-szereplés. „A koronavírus miatt a klubszékházban néztük a sorsolást, és imádkoztunk érte, hogy nagy neveket kapjunk. Visszatértünk 25 év után, természetes, hogy jó csapatokkal akarunk megmérkőzni. Vezetőedzőnknek, Szerhij Rebrovnak is különleges lesz a Dinamo Kijev ellen meccselni. A magyar futball ünnepe ez” – mondta a BBC-nek Orosz Pál, majd hozzátette: édesapja játszott 1965-ben az FTC-ben, amikor a zöld-fehér együttes legyőzte a Juventust a Vásárvárosok Kupájának döntőjében.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

:) Nehéz ellenállni.

Amúgy csókoltatom a BBC-t a Celtic meccs után egész más nótát fújtak. A Fradiról pl azt írták ( idézem): "felettébb valószínűtlen, hogy sokkal messzebbre jutnának a BL-ben." ("Celtic have lost at home to a side who probably lack the quality to progress much further in the Champions League.)

Muhaha.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés