Dömötör: Az ellenzék folyamatosan pörgeti az „álhírgenerátort”

2020. október 19. 16:37
A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt kérte az ellenzéki pártoktól, ne szurkoljanak ilyen látványosan a vírusnak.

A többi között a koronavírus-járványról is szó volt napirend előtt az Országgyűlésben. Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője úgy értékelt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szabadjára engedte a koronavírus-járványt. Álláspontját a közel 1200 halálos áldozattal, a rekordokat döntő fertőzésszámmal és a kevés teszttel indokolta. Hozzátette: Európában mindenhol korlátozásokat vezettek be a kormányok, Orbán Viktor és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere viszont még mindig agyonhallgatja a járványt, hogy az emberekben hamis biztonságérzet alakuljon ki.

A Párbeszéd továbbra is az alapjövedelem bevezetését sürgeti

Mindezt azért, mert közeleg két hosszú hétvége és nehogy üresen maradjanak Mészáros Lőrinc hoteljai – hangoztatta. Bírálta a kormány által az Országgyűlésnek pénteken benyújtott, a járványügyi intézkedésekkel kapcsolatos törvényjavaslatot, amelyben szerinte egyetlen érdemi intézkedés sincsen. Valódi intézkedéseket, több tesztet, azonnali, nyolcvan százalékos egészségügyi dolgozói béremelést követelt, valamint a tömegrendezvények betiltását, korlátozásokat a szolgáltatói szektorban, a vállalkozások, munkavállalók bérének pótlását, továbbá az alapjövedelem bevezetését sürgette.

Szabó Tímea vádaskodására Dömötör Csaba reagált. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt mondta,

az alapjövedelem Finnországban csúnyán elbukott, rengeteg pénzbe került és nem kezdtek el tőle többen dolgozni.

Kifogásolta, hogy az ellenzék a koronavírus-járvány halottainak számával kampányol. Felhívta a figyelmet arra, hogy a vírus ellen nincs védőoltás, így világszerte nő a fertőzöttek és a halottak száma. Szerinte 100 ezer lakosra vetítve Magyarországon 11-en haltak meg a vírus miatt, ez a szám Romániában, Hollandiában, Svédországban és Belgiumban jóval magasabb. Az államtitkár méltatlannak, érzéketlennek és szívtelennek tartotta, hogy az ellenzék az emberek halálával kampányol. Dömötör Csaba szerint az ellenzék ráadásul folyamatosan pörgeti az „álhírgenerátort” is. Azt kérte az ellenzéki pártoktól, ne szurkoljanak ilyen látványosan a vírusnak.

(MTI)

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, Karácsony vezértársa a Párbeszéd Párt élén, megint túlteljesítette az abnormát.
Ez az inkompetens nőszemély, megint előállt sok hülye ötlete mellett azzal, hogy a tesztek számát kellene úgy megnövelni. hogy az ország egész lakosságát koronavírus tesztekkel szűrni kellene (pillanat alatt), mert akkor meg lehetne tudni, hogy egy adott időpillanatban hány koronavírus fertőzött van az országban és ha a fertőzötteket abban a pillanatban orvosi kezelésbe vennék, vagy bombabiztos karanténba zárnák, akkor szerintük megfékezhető lenne a járvány (pillanatok alatt).
Arra hivatkozva, hogy "Minden elmaradt intézkedés emberéletekbe kerülhet!"
A félcédulás/mérhetetlenül pofátlan nőszemélynek esze ágában sincs megnézni legalább azt, hogy a szomszédos fejlett, boldog és gazdag Ausztriában miért nem tesztelnek mindenkit pillanatok alatt?
Az osztrák Kronen Zeitung írja 19.10.2020 10:00
AZ ELVÉGZETT TESZTEK NAPI SZÁMA: 14550
EZT ÖSSZEVETVE AUSZTRIA LAKOSSÁGÁVAL, KIDERÜL, HOGY EGY ÉV ÉS 8 HÓNAPIG TARTANA MIRE AUSZTRIA LAKOSSÁGÁT EBBEN A TEMPÓBAN EGYSZER TESZTELNÉK.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés