Zavargássá fajult a korlátozások elleni tüntetés Prágában

2020. október 18. 21:51
Fociultrák is a tiltakozók között voltak a cseh fővárosban.

Zavargássá fajult vasárnap Prágában a cseh labdarúgó- és jégkorong-szurkolók tüntetése, akik a koronavírus-járvány miatti szigorú intézkedések ellen tiltakoztak.

A rendőrség közlése szerint több mint kétezren vettek részt a demonstráción, pedig maximum ötszáz fő részvételét engedélyezték.  A szervezők körülbelül egy óra után befejezték a belvárosi eseményt, ám ezt követően összecsapások alakultak ki az erőszakos szurkolók és a biztonsági erők között. Előbbiek füstbombákat és petárdákat vetettek be, a rendfenntartók pedig az igazoltatások során botokat és lőfegyvereket foglaltak le, valamint letartóztattak több mint egy tucat embert. A koronavírus-járvány közelmúltbeli gyors terjedése miatt rendkívüli állapotot hirdettek Csehországban, ezért a kormány hétfőn két hétre betiltott minden sporteseményt, kivételt csak a nemzetközi események képeznek.

(MTI)

Az Euronews tudósítása az alábbiakban tekinthető meg.

 

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Állítólag a tüntetés békes volt, és a végén akkor fajult el, amikor a rendőrség lezárta a mellékutcákat, az emberek nem tudtak távozni.

Úgy hallottam, Jourova Babis embere.

A megjegyzésedet, hogy libsi volnák, figyelmen kívül hagyom, ami pedig az én rosszul hallásomat illeti, egy kis infóval azért szolgálok:

Jourova apja a kommunista rendszerben államvédelmi tiszt volt, és Babis-t volt besúgóként tartják nyilván, ami miatt Szlovákiában bírósagí per is volt. Ez a Jourova pedig 2014-ig a Babis vezette "ANO" párt egyik alelnöke volt.

A hazai politikai porondon Babis populista módon migránselenesként tetszeleg, miközben Brüsszelben mindent aláír, amit elé tesznek. Ennek eredményeként az egyik cseh megyében migráns központ létesítésére néhánymillió korona támogatást hagyott jóvá.

Én megnéztem. És tudod mi a furcsa benne?

A koroztályok csoportosítása!

Leírom. 0-14 év, 15-44 év, 45-64 év, 65-74 év, 75-84 év.

A 15-44 év egy abszolutt rossz csoportosétás, ami egyből kiszúrta a szememet, mert ez az egyetlen csoport ahol tág 30 év külöbség került egy csoprtba. Azért furcsa, mert a még javában kamaszkorban lévo tizenévesek egy csoortba kerültek a negyven fölöttiekkel.

Ez a csoportosítás azért furcsa, mert még a javában fiatal és fejlődésben lővő egyének a negyvenesekkel kerültek egy csoportba kiknél már vastagon jelen vannak a cukor-szív és érrendszeri rendelleneségek. A negyvenévesek nemcsak a koruk miatt nagy rizikó csoport, hanem azért is mert mert ebben a korban alakulnak ki mélyebben a függőségek, pld. a dohányzásra, alkoholra, és negyvenesek körében kezdődik a túlsúly a sörhassal együtt. Ezek min olyan tényzők, melyek a tizen-huszonéveseknél sokkal kevésbé vannak jelen.

Ennek a csoportnak az adatait valamiféle szemfényvesztésnek tartom, csak azt nem tudom, mi volt ennek a célja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés