Egy szerelem vége

2020. október 18. 19:03

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
Azt próbálják elképzelni, milyen lélek kell ahhoz, hogy valaki hozzáfogjon levágni egy emberi fejet.

„Egy pillanatra csukják be a szemüket, és próbálják elképzelni, milyen lehet levágni egy emberi fejet. Ne, most ne az áldozat helyébe próbálják beleképzelni magukat, az úgyis lehetetlen, hanem az elkövetőébe. Azt próbálják elképzelni, milyen lélek kell ahhoz, hogy valaki hozzáfogjon levágni egy emberi fejet. Hogy fogja a kést, és addig vágjon, csiszatoljon vele, addig hallgassa a csont, a porcok, az inak recsegését, nézze a kiömlő, kifröccsenő vért, ameddig a fej elválik a törzstől, aztán tartsa a kezében egy embertársa fejét, üvöltve, hogy »Allahu akbar!«, és megelégedve önmagával és tettével nyugodtan várja az elkövetkezendő sorsot, legyen az bármi is: agyonlövés vagy élethosszig tartó rabság.

Nos? Sikerült elképzelni? Tudom, hogy nehéz és iszonyatos, de nem elkerülhető. Ugyanis ezekkel él együtt Európa. Emlékeznek még, micsoda felszabadító érzés volt a rendszerváltás hajnalán együtt énekelni Varga Miklóssal, hogy »Ezért értsd meg, szeretem őt, / A vén Európát, a büszke nőt! /”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 155 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bayer kíméletlen őszinteséggel beszél a nyugati emberrel: a probléma nem az iszlám terrorizmus, hanem az európai élettel nem kompatibilis muszlim migráns. A Charlie Hebdo vérengzés után eléggé döbbenetes felmérések keringtek a neten arról, hogy a nyugat-európai muszlimok 40%-a helyeselte a karikaturisták likvidálását. Ez a fő probléma, nem az Iszlám állam: az új európaiak mások, mint az őslakók- mindig lesz közöttük embertelen terrorcselekményekre vállalkozó állat. Hogy ez 10%- vagy 20, tulajdonképpen mindegy is. Az európai lakosságot pedig orránál fogva vezetik hazaáruló politikusaik, meg tudósaik, médiavezéreik- nézzük csak meg, mikor mondta bárki közülük, hogy a muszlimokkal, magával a vallással van baj? Pár hónapja egy buszsofőrt vertek agyon muszlim fiatalok, majd rögtön utána egy betépett muszlim "fiatal" gázolt el szándékosan egy fiatal ápolónőt és húzta maga után vagy 800 métert. Mindkét eset után megemlékezések voltak beszédekkel- de senki ki nem merte mondani, hogy muszlim fiatalok gyilkoltak, azt csak pár pohár után szűk körben merik felemlíteni. A nyugatiak gyáván fognak meghalni...

Bayer nagyot gurított, nincs mit hozzá tenni.

Elolvastam újra Vörösmarty Mihály: GONDOLATOK A KÖNYVTÁRBAN című versét, amiből idéz a végén.
Valamikor ebből érettségiztem.
Ma, most, megdöbbentett, hogy milyen időszerű, mennyi időtlen bölcsesség van benne. 2020-ban is.
Ezért vagyunk ekkora túlélők. Vannak alapjainak.

Ez nem ki van találva, hanem te találtad ki.
Beteges agymenés.

Egy ókori vagy középkori katonának ez rutinfeladat volt. A római hadseregben is standard büntetés volt. Az ismert rómaiak közül is nagyon sokat lefejeztek, Cicero, Pompeius, Crassus stb. fejét levágták a haláluk után.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés