Európa lépésenként araszol vissza a kiterjedt lezárások felé

2020. október 15. 12:46
Az új pozitív esetek számát illetően rekordot jegyeztek fel Portugáliában is, ahol az utoljára vizsgált 24 órában több mint 2 ezren fertőződtek meg, közli az Euronews.

Éjszakai kijárási korlátozást vezettek be Franciaországban, ahol rendkívüli jogrendet jelentettek be a koronavírus-járvány miatt, számol be az Euronews. Párizsban és környékén, valamint nyolc további nagyvárosban (Grenoble, Lille, Lyon, St Etienne, Marseille, Aix-en-Provance és Montpellier) az emberek csak úgy mehetnek ki az utcára este kilenc és reggel hat óra között, ha igazolni tudják lakhelyük elhagyásának indokát. Emmanuel Macron francia elnök azt is bejelentette, hogy az érintett városokban a bárok, éttermek, színházak és mozik nem tarthatnak nyitva este kilenc után. A korlátozásokat egyelőre egy hónapra vezették be, de Macron azt szeretné, ha a francia parlament december elsejéig meghosszabbítaná őket.

A járvány rohamosan terjed szerte Európában, így az új pozitív esetek számát illetően rekordot jegyeztek fel Portugáliában is, ahol az utoljára vizsgált 24 órában több mint 2 ezren fertőződtek meg. Több korlátozó intézkedést is bejelentettek, például maximum öttagú társaságok lehetnek együtt az utcán, éttermekben és más közösségi helyeken.

Robbanásszerűen növekedik a koronavírussal fertőzöttek száma Németországban – fogalmazott Angela Merkel német kancellár szerda este Berlinben. A kancellár hangsúlyozta, hogy fel kell tartóztatni a járványt, mert túlterheltté válhat az egészségügyi ellátórendszer, és azért is, mert Németország gazdaságilag nem engedhet meg magának a tavaszihoz hasonló általános zárlatot.

(Euronews)

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gondolom Franciaországot nem fogják elővenni a rendkívüli jogrendje miatt, és az sem probléma, hogy 9-ig vannak nyitva a boltok, csak nálunk probléma, ha 11-ig vannak nyitva a vendéglátóhelyek. Hiszen Macron libsi haladár, ez pedig egy progresszív izé.

Faszszopó gusztustalan libsi féreg banda.

mintha annyira ki akarnek maszkalni ejjel.
este 9ig boven meg lehet venni annyi piat hogy reggelig eleg legyen

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés