Trump: Biden korrupt, nem is szabadna indulnia a választáson

2020. október 15. 7:46
Nyilvánosságra kerültek Biden fiának levelei az ukrajnai Burisma-kapcsolatokról.

A New York Post szerdán nyilvánosságra hozta Joe Biden fiának, Hunter Bidennek egyes leveleit az ukrajnai Burisma-kapcsolatokról. Joe Biden kampánystábja tiltakozott és visszautasította, hogy a demokraták elnökjelöltjének közvetlen kapcsolatai lettek volna az energetikai céggel, a Twitter pedig betiltotta a levelek közlését.

A New York Post által közölt e-mailekből az tűnik ki, hogy Hunter Biden már egy évvel korábban bemutatta apját – aki akkor Barack Obama kormányzatának alelnöke volt – a Burisma ukrán energetikai cég legfőbb vezetőinek, hogy Joe Biden alelnökként nyomást gyakorolt volna ukrán kormányzati tisztségviselőkre annak érdekében, hogy rúgják ki a Burisma esetleges korrupciós ügyeit vizsgáló főügyészt.

Hunter Biden 2014-től volt a Burisma igazgatótanácsának tagja, busás – havi 50 ezer dolláros – javadalmazásért, holott nem volt semmilyen cégvezetési tapasztalata. Kapcsolata a Burismával, és más, jövedelmező kínai és oroszországi üzletei már korábban ismertek voltak, az azonban nem, hogy az apját ő hozta össze az ukrán energetikai vállalat vezetőivel. Egy 2015 májusában keltezett elektronikus levélből kiderült, hogy Vadim Pozsarszkij, a Burisma igazgatótanácsnak egyik tanácsadója megköszönte Hunter Bidennek, hogy bemutatta őt az apjának. Egy esztendővel korábban ugyanez az ukrán szakember levélben felvetette Hunter Bidennek, hogy „miként tudná latba vetni a befolyását” az ukrán vállalat érdekében.

A nyilvánosságra került levelezés kapcsán a The Wall Street Journal a szerda esti internetes kiadásában rámutatott: nem igazak Joe Biden korábbi állításai, miszerint soha nem beszélt a fiával annak üzleti ügyeiről. „Nem is kérdéses, hogy szaftos ügy ez, és a New York Post, valamint Trump ügyvédje, Rudy Giuliani szerint még szaftosabb lesz” – írta a The Wall Street Journal, idézve Giuliani szerdai Twitter-bejegyzését is. Joe Biden kampánya visszautasította, hogy a demokraták elnökjelöltjének közvetlen kapcsolatai lettek volna a Burismával. Átnéztük Joe Biden akkori hivatalos találkozóinak napirendjét, és soha nem került sor arra a találkozóra, amelyről a New York Post írt” – jelentette ki szerdán este Andrew Bates, a Biden-kampány szóvivője. Hozzátette: azért nem kívánnak reagálni a levelekben foglalt tartalomra, mert a New York Post nem kérdezte meg a kampánytörzs véleményét.

A Twitter elutasította a levelezés részleteinek közlését, de szerda este Jack Dorsey, a Twitter elnök-vezérigazgatója közleményt adott ki, amelyben elhibázott döntésnek minősítette saját cége lépését. Az Iowában kampányoló Donald Trump amerikai elnök a nagygyűlésen reagált a nyilvánosságra került újabb információkra. „Egyértelműen láthatjuk, hogy (Joe) Biden korrupt politikus, akinek nem is lenne szabad megengedni, hogy induljon (az elnökválasztáson)”– hangsúlyozta az amerikai elnök.

Szerda este a Fehér Ház szóvivője, Kayleigh McEnany közölte: a Facebook és a Twitter cenzúrázta őt, nem engedte közzétenni a Joe Bidenre nézve szerinte terhelő dokumentumok megosztását. McEnany közzétette a Twitter-fiókján megjelent feliratot. „Az ön fiókját zárolták” – jelezte a közösségi médium.

Közben kiderült: a New York Posthoz úgy jutottak el az e-mailek, hogy Hunter Biden elvitte a laptopját javításra egy számítógépes szakemberhez, aki megtalálta az e-maileket, és másolatot készített róluk. A republikánusokhoz közel álló Fox televízió szerdán este ismét bejátszotta azt a felvételt, amely 2018 januárjában készült a Külügyi Tanács egyik rendezvényén, ahol Joe Biden nevetgélve mesélte el a közönségnek, hogyan zsarolta meg – az Egyesült Államok alelnökeként – az ukrán vezetést: követelte a Burisma feltételezett korrupciós ügyeiben vizsgálódó főügyész eltávolítását, Kijev tudomására hozva, hogy ellenkező esetben az amerikai kormányzat nem adja meg az ukrán kormányzat által kért egymilliárd dolláros hitelt.

(MTI)

(Fotó: Donald Trump amerikai elnök támogatóihoz beszél a Florida állambeli Orlando Sanford nemzetközi repülőtéren 2020. október 12-én. MTI/AP/Evan Vucci)

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Colin Powell az ENSZ-ben vetített diákat ahogy A pontból viszik B pontba a vegyi cuccokat. Bementek Irakba, aztán egy atommagot nem találtak

Felháborító, hogy ilyen inszinuációkkal lejáratják a tisztességes, példakép amerikai demokráciát.

Amikor Cseh Kata és Donáth Anna is határozottan kiállt Biden győzelme mellett. S Ők ketten csak a morálisan feddhetetlen politikusokra voksolnak.

Aljas rágalom, hogy a Monsanto - azóta a Bayer felvásárolta - és a többi amerikai biotech cég százezer hektár számra szerzett meg Ukrajnában földeket, bérlemény formájában. Abban az országban, ahol a világ legnagyobb feketeföld készletei találhatók.

Amerikai segítség nélkül Ukrajnába soha sem érkezett volna el a demokrácia lángja.

Már a számítógépes szervizekben is ott vannak az orosz ügynökök......

Mi lesz, ha egyszer majd nálunk is kiszivárognak a balliberális oligarchák egykori , hasonló "levélváltásai", megbeszélései , Strabag, Suez, stb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés