Deutsch szerint a momentumos politikusok tudatosan vezetik félre az EU tisztségviselőit

2020. október 14. 19:26
A Fidesz-KDNP EP-képviselőcsoportja írásbeli kérdésben vár válaszokat Věra Jourovától a Donáth Annával folytatott egyeztetéseivel kapcsolatban.

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP) képviselőcsoportjának vezetője, a néppárti magyar delegáció nevében írásbeli kérdéseket intézett Vera Jourovához, az Európai Bizottság alelnökéhez – közölte a képviselőcsoport az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán. Deutsch Tamás a levélben azt írta, hogy egy nemrégiben nyilvánosságra került videóban Donáth Anna momentumos EP-képviselő arról beszélt, folyamatosan egyeztetett a magyar jogállamisági kérdésekről Vera Jourovával.

A „botrány" kirobbanása, majd a Momentumos képviselő „magyarázkodását" követően Jourova egy cseh napilapnak azt mondta, hogy  nincs közvetlen kapcsolata a magyar ellenzékkel, és csak az újságírók szervezetével konzultált – írta a Fidesz-KDNP-frakció. Deutsch szerint Donáth Anna videón tett kijelentései azt igazolják, hogy az EU tisztviselőit és intézményeit tudatosan félrevezetik, hazugságokkal manipulálják a Momentum Mozgalom politikusai és a magyarországi baloldal európai parlamenti képviselői. Kiemelte, a „botrány" kérdéseket vet fel az Európai Bizottság munkamódszereivel kapcsolatban. Egyrészt, hogy az intézmény miként gyűjti az információit a tagállamokban történő eseményekről, másrészt hogy hogyan egyeztethető össze az európai biztosok objektív és pártatlan munkavégzésére vonatkozó szabályokkal a Vera Jourová által követett „egyoldalú és elfogult" politikai konzultációs gyakorlat – írták.

A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja arra vár választ Vera Jourovától, valóban rendszeresen egyeztetett-e Magyarországról a baloldali Donáth Annával. Vagy valójában az uniós biztos kezdeményezett egyeztetéseket párttársával, Donáth Annával? Miért nem kérte eddig egyetlen alkalommal sem a kormánypárti EP-képviselők véleményét a Magyarországgal kapcsolatos kérdésekben? Hogyan tudja összeegyeztetni a magyar baloldali ellenzékkel történő rendszeres informális konzultációit azzal, hogy a biztosi munkájára vonatkozó előírások szerint semlegesen és objektíven kéne folytatnia a tevékenységét? – kérdezi a frakció Jourovától.

A nyitóképen: Cseh Katalin (b) és Donáth Anna a Momentum 2019-es EP-választási eredményváróján. Fotó: MTI/Illyés Tibor

(MTI)

Összesen 111 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem lehet azokat félre vezetni eléggé félre vannak azok így is.

Kádár alatt az ilyen ügynökök nem röhögtek az emberek képébe..........ehhez el kellett jutni a demokratikus EU-ba.

Hála istennek Katka rendesen borotválja a hónalját - remélhetően lejjebb is hasonló simaságra törekszik!

Olyanok mint két karikatúra.

"Beleütni folyamatosan az orrukat saját szarukba" - ez már kevés, ez csupán védekezés.
Ami helyes és időszerű, de itt az ideje átmenni támadásba.
Az EU-ban VAN MIT támadni.
Hát tessék, pl. egy: Ki adott G.Sorosnak belépési engedélyt az EU-intézmények illetékességi területére. Milyen felhatalmazás alapján, milyen jogelven?

Ezen a kepen egy orvosno annak orul, hogy sokkal tobb penzert bekerult az Europai Parlamentbe, na nem azert, hogy gyogyitson, hanem azert, hogy Magyarorszagnak artson.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés