A román kormányfőt nem érdeklik az ombudsman aggályai: még több álcázott rendőrt küld az utcákra

2020. október 9. 8:58
Ludovic Orban csütörtök este szólította fel a belügyminisztert arra, hogy intézkedjen az egyenruha nélküli rendőrök bevetése érdekében.

„Hiába hívta fel Renate Weber ombudsman a figyelmet arra, hogy aggályos lehet civil ruhás rendőröket az utcákra küldeni, hogy így, gyakorlatilag álcázva leplezzék le és bírságolják meg azokat, akik nem tartják be a koronavírus-járvány miatt elrendelt intézkedéseket: Ludovic Orban miniszterelnök még több civil rendőrt akar bevetni”írja a Főtér.ro.

Orban  csütörtök este szólította fel a belügyminisztert arra, hogy intézkedjen az egyenruha nélküli rendőrök bevetése érdekében.

Szándékát azzal indokolta, hogy az egyenruhás rendőröket könnyű kiszúrni, így az emberek már előre figyelmeztetik egymást, hogy érkeznek, így aki nem visel maszkot ott, ahol kellene, gyorsan fölteszi, majd amikor a rendőrök elvonultak, leveszi.

A román kormányfő azt is jelezte, hogy a karantén elrendelésével csínján kell bánni, ha egy több faluból álló községben csak az egyik faluban haladja meg a fertőzés mértéke a határértéket, akkor csak az illető települést kell lezárni, nem az egész községet. Egyben a tesztelési kapacitás és az intenzív terápiás ágyak számának növelését is kérte.

Nyitókép forrása: MTI/EPA/Robert Ghement

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A magyar közbeszerzésekhez is kellene 1-1 rendőr, mert akkor kevesebb lenne a lopás.
(Minden közbeszerzéshez 1 rendőrre gondolok)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés