Inkább leszek betyár...

2020. október 7. 8:01

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
1956-ban a „testvéri szovjet csapatok” is a „népet” jöttek megvédeni a „fasisztáktól”.

„Az EU-s támogatásokat Orbán korrupt rendszerétől akarjuk megvonni, és nem a magyar néptől – mondta Katarina Barley, az Európai Parlament (EP) szocialista (»német«) alelnöke. Ó, mennyire ismerjük mi már ezt! 1956-ban a »testvéri szovjet csapatok« is a »népet« jöttek megvédeni a »fasisztáktól«, ahogy a Varsói Szerződéssel mi is a csehszlovák népet mentünk »megvédeni« az ottani »fasisztáktól«. (Hogy ki a fasiszta, azt én döntöm el…) Nagy fétis a nép, különösen, amikor farizeusok a népre hivatkozva művelik gazemberségeiket, s még rosszabb, ha ilyenkor ki sem látszanak küldetéstudatuk mákonyából.

Maga éppen ilyen. Maguknál Helmut Kohl óta nem akadt egy államférfi sem. Ezért van ez a hangzavar. Maga beszél korrupcióról? A maga hazájában (elnézést, amiért ezt az ódivatú, a maga számára nyilván értelmezhetetlen és »völkisch« fogalmat használom) a legnagyobb bank, a Deutsche Bank több mint egy évtizedig mosta illegális fegyverkereskedők, kábítószer-kereskedők, észak-koreai diktátorok és terroristák pénzét. A bankfelügyelet meg félrenézett, igaz? Vespasianus császár örök igazsága mint döglött ló kandikált ki a »feddhetetlenség« és a »transzparencia« alól…

Maga beszél jogállamiságról? A maga tartózkodási területén az állam egyszerűen kötelezi az ingatlantulajdonosokat, hogy migránsoknak adják ki házukat, lakásukat, és ha nem hajlandók erre, akkor az állam veszi ki és adja oda nekik. Örvendjünk, hogy egyelőre még csak kibérli az állam, és nem veszi el, igaz? Maguk beszélnek antiszemitizmusról? A maga tartózkodási területén az illetékes miniszter nyilatkozatban szólította fel a zsidókat, hogy ne viseljék nyilvánosan vallásuk látható jeleit, mert nem tudják garantálni a biztonságukat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 162 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tudom, miért kell megvédeni egy országot, egy népet az általa háromszor is legálisan megválasztott kormánytól. Vajon ugyanezek a figurák mit szólnának, ha mondjuk Putyin meg akarná védeni Budapestet Karácsony Gergelytől és korrupt sleppjétől.

Válaszok:
nick89 | 2020. október 7. 10:39

Ha lennének ellenérveid pontról pontra, mert így csak óvodás szintű feleselés amit művelsz. És ezzel akarsz befolyásolni másokat?

Nem, mert a két stílus között nem elhanyagolható különbség van: ő nyílt sisakkal támad.

Zsolt megemlített néhány dolgot. Mondjuk a Deutsche Bank rendszer szintű pénzmosását. De milyen konkrétum a "rendszerszint" korrupció? Ez olyan, mint amikor a liberálisok bolsevik elődei azt válaszolták az útlevél kérelem elutasításakor, hogy kiutazása államérdeket sért. Ez volt a "konkrétum". Mindig előjönnek a meglepő hasonlóságok.

Válaszok:
Agricola | 2020. október 7. 10:48

A Fidesz tele van volt MSZMP-tagokkal, pártfunkcikkal, III/2-es, III/3 ügynökökkel, de a Zsóti legjobb haverja, a kínaivírustagadó Becsik András munkásőr is volt.

Írod: "De milyen konkrétum a "rendszerszint" korrupció?"
Olyan megtévesztő általánosítás ami semmilyen konkrétumot nem tartalmaz!

Nagy általánosságban/rágalmakat fröcsögve lehet beszélni a korrupcióról de az egyáltalán nem mindegy, hogy mi mennyi!
Tíz százalék alá csökkent Magyarországon az áfarés, vagyis száz beszedhető forgalmi adóforintból az adóhivatal több mint 90-et be is szed.
https://ec.europa.eu › commission › presscorner › detail
2019. aug. 7.
Ebből kiderül, hogy az áfarés Magyarországon 2017-ben 13,9% volt.
A jelentés a trendvonalak alapján 2018-ra 9%-ot prognosztizál. Ez ugyanakkora, mint Németország esetében.

A nemdemokratikus országokban korrupció van, a demokratikusokban lobbitevékenység.

Miért van egy jogállamban börtönben Ursula Haverbeck?

A rendszerszintű valami, az olyan, Hogy részleteiben megegyezik valami mással, de egészben mégsem olyan. A mai liberálisok nagy találmánya. Olyan jellegű, mint elődeiknél a bolsevikoknál volt a "nép ellensége". Nem részletezték, nem értelmezték, de sok ember szabadsága, élete ment rá.

Ez a beszéd, Zsolt! Így kell ezekkel beszélni. A képükbe kell vágni az igazságot.
Fel kell világosítani őket, hogy tudjuk kik vagytok, tudjuk mit csináltatok, tudjuk mire készültök.

A gazdaságban, hacsak nincs államosítva, nevesíthető tulajdonosok vannak. Ami pedig a hivatalnokokat illeti, most hangzott el, hogy az ellenzék üdvöskéi 700 hivatalnok leváltásával kezdenék a kormányváltást, ahol egy időre még a jogállamot is felfüggesztenék.

Erről írtál?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés