Az Európai Bizottság jogállamisági jelentése hozott anyagból dolgozik

2020. október 01. 16:39

Megbízhatóságát és objektivitását az határozza meg, hogy milyen forrásokra támaszkodik.

2020. október 01. 16:39
Varga Judit
Varga Judit

„Az Európai Bizottság jogállamisági jelentése hozott anyagból dolgozik. Megbízhatóságát és objektivitását az határozza meg, hogy milyen forrásokra támaszkodik. A jelentés magyar fejezetében a Bizottság 12 civilszervezet 14 anyagára támaszkodik. Ebből 13 forrás 11 olyan civilszervezettől származik, amelyek az elmúlt években pénzügyi támogatást a Soros Györgyhöz kötődő Nyílt Társadalom Alapítványoktól kaptak. A lista talán ismerős: Helsinki Bizottság, TASZ, EKKINT, Mérték… 

És ez még csak a felszín. A jelentés sokszor hivatkozik a Bizottság korábbi jelentéseire vagy nemzetközi szervezetek anyagaira. Ha ezek forrásait megvizsgáljuk, ott is gyakran ugyanezekre a szervezetekre bukkanunk. Az Európa Tanács emberi jogi biztosa, a Velencei Bizottság vagy a GRECO is előszeretettel idézi a Soros-szervezeteket. A helyzet az, hogy jogállamisági jelentésünket ezek a szervezetek írták. Még azokat a részeket is, amelyek látszólag máshonnan származnak.

Magyarország mindent megtett azért, hogy a jogállamisági jelentés legalább az objektivitás és a kiegyensúlyozottság minimális követelményeinek megfeleljen. Az év folyamán részletes elemzéseket juttattunk el a Bizottsághoz, hogy segítsük munkáját a jelentés előkészítése során. A Bizottság hozzájárulásunkat lényegében figyelmen kívül hagyta. Az Igazságügyi Minisztérium ezért az elemzéseket honlapján közzétette, hogy az érdeklődők valós képet kaphassanak a magyar jogállamiság helyzetéről.

Az elemzések elérhetők:
https://www.kormany.hu/.../latkep-a-jogallamisag...

Kapcsolódó cikkek

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rugán
2020. október 02. 13:53
Jogállamiságról szólva engem jobban aggaszt az első szabad választás előtti négy igenes szavazás következménye, hogy az államfőt nem a nép választhatja. Ezt a gesztust igazán megtehetné a FIDESZ-KDNP. Ez azért is komolyabb hiányosság, mert több ellensúly élére az államfő nevezi ki a vezetőt. Az ellensúlyok vezetőinek kinevezése ebben a verzióban inkább a néptől, mint a hatalmon lévő párttól vagy koalíciótól lenne eredeztethető. Engem ez jobban aggaszt, mint jól pénzelt NGO-k szűk finanszírozóinak megbízásából hallatszó folyamatos demokrácia bőgés a titkon vágyott, de mélyen titkolt diktatúráért!
zsoltkom2
2020. október 02. 09:26
"Megbízhatóságát és objektivitását az határozza meg, hogy"... "A magyar kormány Azerbajdzsán oldalára állt a karabahi háborúban A Külgazdasági és Külügyminisztérium a megújult "Index" kérdésére közölte, hogy a Hegyi-Karabahban kitört azeri-örmény konfliktussal kapcsolatban Magyarország kiáll Azerbajdzsán területi integritása mellett, Hegyi-Karabah Azerbajdzsán határain belül fekszik. A magyar kormány így hivatalosan is azeri oldalra állt a többségében keresztény örmények lakta, vitatott hovatartozású enklávéban kirobbant háború ügyében." https://bit.ly/3cVlgSD Megbízhatóan kakkantanak a keresztényekre a Fidesz uracsok. Falduma az a Hungary Helps... nem minden keresztény számít. "Még husz év, tiz, talán harminc, esetleg ötven, de tán csak egy, vagy annyi se, mindegy, végez velünk a betegség az undor vagy a véletlen fegyvere. Még husz év, tiz, talán harminc, esetleg ötven, és mind együtt leszünk s megbékülünk a földben."
Mich
2020. október 02. 07:57
AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG JOGÁLLAMISÁGI JELENTÉSE HOZOTT ANYAGBÓL DOLGOZIK... ...amit bizonyos magyarországi sufnikban, borzalmas ideológiai bűz mellett gyártottak le...
night watch
2020. október 01. 23:35
"A Bizottság hozzájárulásunkat lényegében figyelmen kívül hagyta." Népbíróságként működnek. Csak elfogult tanuk vádaskodásai számítanak, minél hajmeresztőbben légbőlkapottak, annál inkább. A vádlottat, a védelem tanúit nem hallgatják meg, és még a hivatalból kirendelt védő is így pledíroz: "Magam is elborzadok védencem bűnei láttán és követelem rá a legszigorúbb büntetés kiszabását!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik