Az Európai Bizottság jogállamisági jelentése hozott anyagból dolgozik

2020. október 1. 16:39

Varga Judit
Facebook
Megbízhatóságát és objektivitását az határozza meg, hogy milyen forrásokra támaszkodik.

„Az Európai Bizottság jogállamisági jelentése hozott anyagból dolgozik. Megbízhatóságát és objektivitását az határozza meg, hogy milyen forrásokra támaszkodik. A jelentés magyar fejezetében a Bizottság 12 civilszervezet 14 anyagára támaszkodik. Ebből 13 forrás 11 olyan civilszervezettől származik, amelyek az elmúlt években pénzügyi támogatást a Soros Györgyhöz kötődő Nyílt Társadalom Alapítványoktól kaptak. A lista talán ismerős: Helsinki Bizottság, TASZ, EKKINT, Mérték… 

És ez még csak a felszín. A jelentés sokszor hivatkozik a Bizottság korábbi jelentéseire vagy nemzetközi szervezetek anyagaira. Ha ezek forrásait megvizsgáljuk, ott is gyakran ugyanezekre a szervezetekre bukkanunk. Az Európa Tanács emberi jogi biztosa, a Velencei Bizottság vagy a GRECO is előszeretettel idézi a Soros-szervezeteket. A helyzet az, hogy jogállamisági jelentésünket ezek a szervezetek írták. Még azokat a részeket is, amelyek látszólag máshonnan származnak.

Magyarország mindent megtett azért, hogy a jogállamisági jelentés legalább az objektivitás és a kiegyensúlyozottság minimális követelményeinek megfeleljen. Az év folyamán részletes elemzéseket juttattunk el a Bizottsághoz, hogy segítsük munkáját a jelentés előkészítése során. A Bizottság hozzájárulásunkat lényegében figyelmen kívül hagyta. Az Igazságügyi Minisztérium ezért az elemzéseket honlapján közzétette, hogy az érdeklődők valós képet kaphassanak a magyar jogállamiság helyzetéről.

Az elemzések elérhetők:
https://www.kormany.hu/.../latkep-a-jogallamisag...

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyurcsányi viszont megfenyegette a bírókat.

Olyanokba köt bele, amit mi jobban tudunk: börtön kártérítés, szegregáció:-)))))))))
Médiában állami hirdetés: én úgy tudom, a népszava kivételével egy ballib újság sem fogad el állami hirdetést.

Valóban ezt kell tenni: jól dokumentáltan bemutatni a hiteles magyar valóságot, s az ellenfél hamis forrásait pedig leleplezni.

Jó ötlet. Uniós érték lesz:-)

OV nem csinálta végig Soros tanévét. Előbb hazajött. Gondolom, ezt tudod.
Aztán OV az USA-ban járt több ország fiataljaival együtt. OV akkor tanult angolul. Soros megkörnyékezte, hogy szívesen adna pénzt a Fidesznek.
OV azt mondta, köszöni nem kéri, ha kell, akkor majd szól. Soros azóta is várja, hogy szoljon:-))))

Én jobban jártam:
Egy sporttarsunk faluján vezetett a hazaút meccs után. Meghívott minket zsíros kenyérre. Sokan voltak testvérek, sokan otthon is voltak. Egyik vágta a kenyeret, a másik kente, a harmadik kiszaladt a kertbe zoldpaprikat szedni. Életem legfinomabb zsiroskenyere volt, ma is jó visszaemlékezni rá.

Én valamivel fiatalabb vagyok.
Áldja meg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés