Tüttő Kata: Százmilliárdos „adóssága” van fejlesztésben a fővárosnak

2020. szeptember 30. 12:49
A főpolgármester-helyettes szerint meg kell változtatni a forrásmegosztás módját.

Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese szerint százmilliárdos „adóssága” van a fővárosnak az infrastrukturális beruházások terén, ezen pedig csak az önkormányzat és az állam közötti forrásmegosztás módjának változtatásával lehet segíteni. Szerdai sajtótájékoztatóján Tüttő Kata (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) a XIV. kerületi Csömöri utat a XV. kerületi Drégelyvár utcával összekötő, közel fél évszázada épült, legutóbb 1989-ben felújított felüljáró példáját hozta fel.    

Arról beszélt: a létesítmény felújítását ugyan megkezdték a tavasszal, de a kivitelező olyan, a hídszerkezetet érintő problémákra bukkant, hogy újra kell tervezni a munkálatokat, ezért a munkálatok egy évvel csúsznak, jövő decemberre fejeződnek be. Hozzátette, száz fővárosi híd és felüljáró szorulna felújításra, karbantartásra. Tüttő Kata arról beszélt: a főváros mintegy hárommillió négyzetméter út, száz kishíd, felüljáró és kétezer kilométernyi vízcső-hálózat felújításával van elmaradásban, mivel a korábbi városvezetés a szükséges összegek egytizedét sem fordította e célra. Minden önkormányzati ciklusban egy Duna-hidat fel kellene újítani – jelentette ki. Hangsúlyozta, hogy az utóbbi két ciklusban a hidak egyike sem újult meg, holott a fővárosiak évente mintegy 200 milliárd forintot fizetnek be az üzemanyagok jövedéki adójaként.    

Tüttő Kata a stadionokról is beszélt

Szeretnénk egy olyan kormányt, amelynek a budapesti utak legalább olyan fontosak, mint egy új stadion építése – fogalmazott. Tóth Imre (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-RÁTE-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik), a XV. kerület városgazdálkodásért felelős alpolgármestere szerint a korábbi városvezetés büntette a kerületet, ami miatt nem tudtak elvégezni szükséges felújításokat; ennek következményeként  részleges felüljáró-lezárásra kényszerülnek. Horváth Csaba, a XIV. kerület polgármestere (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) azt emelte ki: várják, hogy a 4-es metrót meghosszabbítsák a Bosnyák térig, illetve Újpalotáig, így is kezelve a térség közlekedési problémáit.

(MTI)

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én ezt elhiszem, ha a kozepkortol számítjuk:-))))

Van. Nem is kevés.
Ezért indították Bírót teszt embernek. Annyira rossz, hogy ezzel le tudják tesztelni a szavazóikat, ha befogjak az orrukat, fülüket, legyűrik a gyomruk émelygését és félreteszik az elveiket, akkor is Bíróra szavaznak-e?

Én is ezt akartam írni. 180 milliárd volt a számlájukon.

Sokba bizony. Viszont nem látszik, hogy dolgoznak is a pénzükért.
Olga pl kiad havonta egy nyilatkozatot. Gy Nemethrol sem sokat hallani. Olga valószínűleg szimpla mediafigyelo lett.

2010-BEN TÖBB EZER MILLIÁRDOS ELMARADT, HALASZTOTT ADÓSSÁG TORLÓDOTT TARLÓSRA.
Amiből 2020-ra 100 maradt, nem rossz.
De mi lesz itt négy év múlva?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés