Fucsovics legyőzte a negyedik kiemeltet a Roland Garroson!

2020. szeptember 29. 08:54

A magyar teniszező az orosz Danyiil Medvegyeven jutott túl hétfőn az első fordulóban, ami óriási siker.

2020. szeptember 29. 08:54
null

A világranglistán 63. Fucsovics rendkívül nehéz sorsolást kapott Párizsban, ugyanis a rangsorban ötödik Medvegyev tavaly döntős, idén pedig elődöntős volt a US Openen. A nyíregyházi játékos ugyanakkor nem volt teljesen esélytelen orosz riválisával szemben, mivel utóbbi még soha nem nyert meccset a Roland Garros főtábláján: 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben is az első fordulóban búcsúzott. Fucsovics legjobb eredménye a 2018-as második forduló volt a salakpályás Grand Slam-tornán. A két játékos eddig háromszor találkozott egymással, valamennyi alkalommal Medvegyev bizonyult jobbnak: 2016-ban a portorozi keménypályás challenger-tornán kettő, 2018-ban Monte Carlóban salakon három játszmában győzött, míg tavaly a szófiai döntőben, kemény pályán, két szettben nyert.    

A 28 éves Fucsovics pályafutása 14. Grand Slam-főtáblás versenyét kezdte meg a második számú, Suzanne Lenglenről elnevezett stadionban az első szettben 4:4-ig remekül tartotta a lépést neves riválisával, majd egy brék után kiszerválta a játszmát. A második felvonás első hét játékában ötször is a fogadó örülhetett, összesen hat brék volt, ám végül a rövidített játék döntött. Itt a magyar játékos összeszedettebben teniszezett, 2-3 után sorozatban öt pontot szerezve jutott 130 perc játék után 2-0-s előnyhöz. A játszma nem mindennapi körülmények között ért véget: Medvegyev a tiebreakben 5-3-as Fucsovics előnynél hosszút ütött, dühében széttörte ütőjét, és mivel korábbról már volt egy figyelmeztetése, a büntetőpontnak köszönhetően lett a nyíregyházi játékosé a szett.  

 A harmadik etapra az orosz teniszező játéka feljavult, Fucsovicsé ugyanakkor rosszabb lett, így Medvegyev gyorsan szépített. A negyedik szett fordított forgatókönyv szerint alakult: a magyar játékos azonnal brékelni tudott, és mivel az adogatójátékaiban végig magabiztos teljesítményt nyújtott, 4:1-nél egy újabb elnyert Medvegyev-adogatójáték eldöntötte a találkozó kimenetelét. Fucsovics a második fordulóban a spanyol Albert Ramos-Vinolasszal találkozik majd.

(MTI)

Fotó: Fucsovics Márton az orosz Danyiil Medvegyev ellen játszik a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2020. szeptember 28-án.MTI/EPA/Julien De Rosa

Kapcsolódó cikkek

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2020. szeptember 29. 11:03
Gratula, délután Balázs Attila, most Babos kezd hamarosan, hajrá..!
KannibálTatárÚr
2020. szeptember 29. 10:28
Fucsovics ha nyer Vinolas ellen, akkor a 31. kiemelt Basilashvili következhet, utána a 13. kiemelt Rublev. Ha esetleg őt is legyőzi, már a negyeddöntőben lesz, ahol az 5. kiemelt Tsitsipas lehet az ellenfele. Az elődöntőben Gyokovics következne.
zakar zoltán béla
2020. szeptember 29. 10:27
Futballista? Felcsút FC? Kislabdás?
KannibálTatárÚr
2020. szeptember 29. 09:58
Jól kitolt saját magával. Most már elődöntőbe KELL kerülnie. Más eredmény már elfogadhatatlan a 4. kiemelt legyőzése után.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik