A baloldali antiszemitizmus gyökereiről

2020. szeptember 29. 12:23

Megadja Gábor
Origo
Az idézetek Karl Marxtól származnak.

„Aki azt hinné, hogy a fenti idézetek egy 19. század végi antiszemita pamfletből, neadjisten a Mein Kampfból vannak, az téved - pontosabban olyan nagyon nem is téved, ha figyelembe vesszük Göbbels hitvallását, miszerint »a nemzetiszocialista azért antiszemita, mert szocialista« A zsidók »antiszociális elemek« ugyanis, ahogy azt a fenti idézetek egyikében is olvashatjuk. Persze ritkán halljuk azt a jelzőt, hogy »nemzetiszocialista«. Sokkal gyakoribb a »fasiszta« jelzővel való dobálózás, ami még mindig annak a szovjet kommunista direktívának a hatása, amely szerint kéretik ezt a jelzőt használni, mert a nemzetiszocialistában mégiscsak kellemetlen a »szocialista« szócska.

A fenti idézetek Karl Marxtól származnak. Mivel a szocialista gondolat egyik legfőbb »alapító atyjának« ilyen veretes gondolatai voltak a zsidóságról, talán nem meglepő, ha a radikális baloldaliság történetében búvópatakként van jelen az antiszemitizmus, amely hol felszínre tör, hol csöndesen csordogál.  Ezen persze csak az lepődik meg, aki 1) sosem találkozott a fenti Marx-szövegekkel, 2) elhitte azt a blöfföt, hogy a radikális baloldaliság egyik legjelentősebb történeti megnyilvánulása – a nemzetiszocializmus – »jobboldali« volt. Pedig elég egyértelmű maguknak a nemzetiszocialista vezetőknek a megnyilatkozásaiból is, milyen irányzatot képviseltek. Hitler önmagát »proletárnak« tekintette, a német forradalmat a francia forradalom pontos megfelelőjének tartotta, mozgalmát pedig egyszerre a marxizmus meghódítójának és végrehajtójának – vagyis ama »lényegi és igaz« részének, annak »zsidó-talmudista dogmái« nélkül.

Ahogy fogalmazott az Asztali beszélgetésekben, »több az, ami összeköt, mint ami elválaszt minket a bolsevizmustól… mindenekelőtt a valódi forradalmi mentalitás. Ennek mindig tudatában voltam, és azt a parancsot adtam, hogy a korábbi kommunistákat azonnal be kell fogadni a pártba«. Joseph Bürckel, az Anschlussért felelős Reichskommissar kezet is nyújtott minden politikai erő felé az Anschluss után, beleértve a kommunistákat is, kivéve a nemzetiszocialisták ottani tényleges ellenségeinek, a legitimistáknak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 158 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A vörös és a barna ideológia édestestvérek. Régen is azok voltak, most is azok.

Hegedűs Géza írja a Jól nevelt fiatalember felkészül-ben, h. ha nem jön a vészkorszak, egészen biztosan áttérnek, katolikusnak, mert az az ország vallása. Tragédia, h. már az utólsó időkben, nem deportálás, hanem a helyi szemetek, a két öreggel végeztek. Mindkét fiuk túlélt.

Egy Cambridge-i egyetemi docens, George Watson könyvének The Lost Literature of Socialism (A szocializmus elfeledett irodalma) címoldalán négy idézet van. Az egyik Hitlertől származik: How, as a socialist, can you not be an anti-Semite? Azaz: Mint szocialista, hogy lehet valaki nem antiszemita? (Cambridge, 1998)

Hitler pártjának a teljes neve természetesen: Nemzeti Szocialista Német Munkáspárt.

A zsidók már 1933. március 23-án hadat üzentek Németországnak.
"The Israeli people around the world declare economic and financial war against Germany. Fourteen million Jews stand together as one man, to declare war against Germany. The Jewish wholesaler will forsake his firm, the banker his stock exchange, the merchant his commerce and the pauper his pitiful shed in order to join together in a holy war against Hitler's people."
(Daily Express, March 24, 1933.)

Az első két mondat is elég: Izrael népe az egész világon gazdasági és pénzügyi hadat üzen Németországnak. Tizennégy millió zsidó egy emberként üzen hadat Németországnak.

A beszari népség másokkal kapartatja ki a gesztenyét.

14 millió mínusz 6 az hogy lesz 15 millió 1948-ra?

Ezt a rövidítést sohase használták.

A jo oreg Sztalin batyo tehat akkor is hu volt a nagy elodhoz mikor szorgosan takaritotta ki a partbol a zsidokat (ebbe a herkulesi munkaba meg neki is beletort a bicskaja annyian voltak), pont azert tettek el a kollegai lab alol mert 53 elejen a zsidrakok jottek sorra...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés