A baloldali antiszemitizmus gyökereiről

2020. szeptember 29. 12:23

Az idézetek Karl Marxtól származnak.

2020. szeptember 29. 12:23
Megadja Gábor
Megadja Gábor

„Aki azt hinné, hogy a fenti idézetek egy 19. század végi antiszemita pamfletből, neadjisten a Mein Kampfból vannak, az téved - pontosabban olyan nagyon nem is téved, ha figyelembe vesszük Göbbels hitvallását, miszerint »a nemzetiszocialista azért antiszemita, mert szocialista« A zsidók »antiszociális elemek« ugyanis, ahogy azt a fenti idézetek egyikében is olvashatjuk. Persze ritkán halljuk azt a jelzőt, hogy »nemzetiszocialista«. Sokkal gyakoribb a »fasiszta« jelzővel való dobálózás, ami még mindig annak a szovjet kommunista direktívának a hatása, amely szerint kéretik ezt a jelzőt használni, mert a nemzetiszocialistában mégiscsak kellemetlen a »szocialista« szócska.

A fenti idézetek Karl Marxtól származnak. Mivel a szocialista gondolat egyik legfőbb »alapító atyjának« ilyen veretes gondolatai voltak a zsidóságról, talán nem meglepő, ha a radikális baloldaliság történetében búvópatakként van jelen az antiszemitizmus, amely hol felszínre tör, hol csöndesen csordogál.  Ezen persze csak az lepődik meg, aki 1) sosem találkozott a fenti Marx-szövegekkel, 2) elhitte azt a blöfföt, hogy a radikális baloldaliság egyik legjelentősebb történeti megnyilvánulása – a nemzetiszocializmus – »jobboldali« volt. Pedig elég egyértelmű maguknak a nemzetiszocialista vezetőknek a megnyilatkozásaiból is, milyen irányzatot képviseltek. Hitler önmagát »proletárnak« tekintette, a német forradalmat a francia forradalom pontos megfelelőjének tartotta, mozgalmát pedig egyszerre a marxizmus meghódítójának és végrehajtójának – vagyis ama »lényegi és igaz« részének, annak »zsidó-talmudista dogmái« nélkül.

Ahogy fogalmazott az Asztali beszélgetésekben, »több az, ami összeköt, mint ami elválaszt minket a bolsevizmustól… mindenekelőtt a valódi forradalmi mentalitás. Ennek mindig tudatában voltam, és azt a parancsot adtam, hogy a korábbi kommunistákat azonnal be kell fogadni a pártba«. Joseph Bürckel, az Anschlussért felelős Reichskommissar kezet is nyújtott minden politikai erő felé az Anschluss után, beleértve a kommunistákat is, kivéve a nemzetiszocialisták ottani tényleges ellenségeinek, a legitimistáknak.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 229 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szeekely
2020. szeptember 29. 23:59
A keves dolgok egyike, amiben Marxnak igaza volt!
peter.jordanson
2020. szeptember 29. 23:45
Mindig szép, amikor egy fidesznyik kiscsücsök büszke, elkötelezett antifasiszta és ilyen felfuvalkodott narancs gőggel nyomja az Antifa-tempót!
realista
2020. szeptember 29. 21:46
Mára az Orbán-Fidesz is olyan kritizálhatatlanná vált, mint a zsidók. Újabban egyre többször ki is játsszák az antiszemita kártyát ellenfeleikkel szemben. Következő lépés az hogy aki Orbánékat támadja az antiszemita.
Csigorin
2020. szeptember 29. 21:18
A jo oreg Sztalin batyo tehat akkor is hu volt a nagy elodhoz mikor szorgosan takaritotta ki a partbol a zsidokat (ebbe a herkulesi munkaba meg neki is beletort a bicskaja annyian voltak), pont azert tettek el a kollegai lab alol mert 53 elejen a zsidrakok jottek sorra...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik