Új időszámítás Romániában?

2020. szeptember 28. 12:55

Legyen természetes, hogy román, szlovák vagy ukrán állampolgárként teljes életet lehet élni magyarként a szomszédos országokban!

2020. szeptember 28. 12:55
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„A vasárnapi helyhatósági választásokon egy sor olyan jelölt győzött, akik egy új, európai, nyitott politikát képviselnek.  Az erdélyi magyarság továbbra is négy tanácselnöki helyet és számos polgármesteri tisztséget szerzett.

Az meg valóban felemelő, hogy Marosvásárhelynek két évtized után újra magyar polgármestere van. Gratulálunk Soós Zoltánnak!

A Demokratikus Koalíciónak ezer baja van a Fidesz úgynevezett nemzeti politikájával. De valami legyen világos! Azt tartjuk helyénvalónak, ha a nemzeti kisebbségek széleskörű önállósággal rendelkeznek, ha településeiket vezethetik, irányíthatják, ha nyelvüket, kultúrájukat, nyilvánosságukat védjük, támogatjuk.

Legyen természetes, hogy román, szlovák vagy ukrán állampolgárként teljes életet lehet élni magyarként a szomszédos országokban! Hogy ez nem veszélyezteti, hanem gazdagítja az adott ország gondolkodását, kultúráját, végső soron erősíti a sok nemzetiségű államot.

A föderatív Európa a nemzetek és a nemzetiségek Európája marad. De nem a nacionalizmusok, hanem a befogadó, értő nemzeti és európai büszkeség talaján!

Románia mintha ebbe az irányba tett volna most egy lépést.

Lehet, hogy tanulni kellene tőlük...?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. szeptember 30. 15:17
elindult a fletó forgó! köpönyeg ide - oda! csak a hazudozás az marad!
Spiltyu
2020. szeptember 30. 14:52
Demokratának kell lenni Fleto!
Vakfolt
2020. szeptember 30. 08:49
Talán a legutolsó, amire szükségük van, az te vagy Feci. Most azt hitted hogy ettől a dumádtól majd mindenki elfelejt neked mindent? Kis buta.
Vinyek
2020. szeptember 30. 03:34
A legnagyobb magyar,a HAZAFI!!! https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=1628030113920609
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik