Új időszámítás Romániában?

2020. szeptember 28. 12:55

Gyurcsány Ferenc
Facebook
Legyen természetes, hogy román, szlovák vagy ukrán állampolgárként teljes életet lehet élni magyarként a szomszédos országokban!

„A vasárnapi helyhatósági választásokon egy sor olyan jelölt győzött, akik egy új, európai, nyitott politikát képviselnek.  Az erdélyi magyarság továbbra is négy tanácselnöki helyet és számos polgármesteri tisztséget szerzett.

Az meg valóban felemelő, hogy Marosvásárhelynek két évtized után újra magyar polgármestere van. Gratulálunk Soós Zoltánnak!

A Demokratikus Koalíciónak ezer baja van a Fidesz úgynevezett nemzeti politikájával. De valami legyen világos! Azt tartjuk helyénvalónak, ha a nemzeti kisebbségek széleskörű önállósággal rendelkeznek, ha településeiket vezethetik, irányíthatják, ha nyelvüket, kultúrájukat, nyilvánosságukat védjük, támogatjuk.

Legyen természetes, hogy román, szlovák vagy ukrán állampolgárként teljes életet lehet élni magyarként a szomszédos országokban! Hogy ez nem veszélyezteti, hanem gazdagítja az adott ország gondolkodását, kultúráját, végső soron erősíti a sok nemzetiségű államot.

A föderatív Európa a nemzetek és a nemzetiségek Európája marad. De nem a nacionalizmusok, hanem a befogadó, értő nemzeti és európai büszkeség talaján!

Románia mintha ebbe az irányba tett volna most egy lépést.

Lehet, hogy tanulni kellene tőlük...?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 154 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dögölnél már meg.

Romania ebbe az iranyba soha semmilyen lepest nem tett. Amiota VAN.

Ezért van hányingerem ettől a GyuecsanYitol. Azt hiszi, senki semmire nem emlékszik. Egyre nyilvánvalóbb, hogy ő nem emlékszik semmire......

Szia! Jó hetvegenk volt :-) jó eredmények születtek:-)

Átállítják az órát közép-európai időre?

Mondjuk a vizitdíj buktara nagyon emlékszik, azért akar most népszavazást az ingyenes tesztről. Nem fog összejönni neki.

Kedves Mandiner!

Miért nem szemlézitek Seres László, Neokohnban megjelent, Orbán Viktor harca a liberális fantommal című érdekes írását? Miként jutott Orbán Európa perifériájára.....

"Legyen természetes, hogy román, szlovák vagy ukrán állampolgárként teljes életet lehet élni magyarként a szomszédos országokban!"
Hej, nagy nap ez Stupid Feri pályaívében: amiért egész életében harcolt, a határon túli magyarság, előrébb lépett..., ezért érdemes volt, Ferenc, de tényleg, mára lehullott a szemünkről a hályog, leborulunk magyarságod előtt...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés