Nem zárkózik el a miniszterelnöki pozíciótól Kunhalmi Ágnes

2020. szeptember 26. 14:34
Az MSZP társelnöke szerint nincsen még egy párt a magyar politikában, amely annyiszor kért elnézést, mint ők.

Interjút adott az Ezalényeg.hu-nak Kunhalmi Ágnes – szemlézi az ATV online portálja. Az MSZP társelnöke beszélt többek közt a miniszterelnökségről és a Fidesz „három bűnéről” is. Az interjú elején az MSZP népszerűségvesztéséről érdeklődött az interjúztató, mellyel kapcsolatban megjegyezte, hogy sok oka van ennek a szerencsétlen helyzetnek, többek közt a 2008-9-es világválság, a megoldatlan pártproblémák és az elaprózódás is. „Biztosan csináltunk egy-két gyengébb kampányt is. Ezzel együtt nincs még egy párt, amely annyit kért elnézést, mint mi. Ezt a hagyományt nem szeretném folytatni” – jelentette ki Kunhalmi.

A vezető szocialista politikus hozzátette, „ami fontos, hogy miközben értékeink nem változtak: mindig az emberi esélyek köré szervezett kormányzás mellett álltunk. Az MSZP pedig a változás pártja, így nem kérdés számomra, hogy a megváltozott körülmények között is világos, tisztességes és fenntartható utat tudunk elindítani 2022-ben egy új kormánnyal.” Ezt követően kapta Kunhalmi azt a kérdést kérdezőjétől, hogy elvállalná-e a miniszterelnöki pozíciót, mellyel kapcsolatban a politikus azt mondta, nem zárkózhat el semmilyen kihívástól. Mindemellett Kunhalmi kikötötte, hogy a probléma ott kezdődik, hogy kevés nő dolgozik a politikában és a gazdasági élet felsővezetői pozícióiban.

Arra a kérdésre, mely szerint mi a mai magyar társadalom legégetőbb problémája, Kunhalmi úgy válaszolt, hogy a létbizonytalanság. A politikus szerint a nyomasztó gazdasági létkör eredményezte azt, hogy rengetegen inkább külföldön próbáltak szerencsét az elmúlt 10 évben. A kérdező ezt követően arra kérte Kunhalmi Ágnest, nevezze meg a Fidesz-kormányok „három legfőbb bűnét” az elmúlt 10 év során. „A legnagyobb talán a cinizimus kormánytechnikává emelése” – válaszolt a kérdésre az MSZP társelnöke. Kunhalmi Ágnes szerint a Fidesz úgy döntött, hogy „Magyarország modernizációja helyett pusztán védelmet ígér. Ily módon lemondott arról, hogy a változó világ bizonytalanságát támogatással, eszközökkel és új tudással mérsékelje.” További bűnnek említette a szocialista politikus a magyar oktatás leépítését és a demokrácia ethoszának rombolását, a váltógazdaság kiiktatását is.

Fotó: MTI/ Mónus Márton
 

Összesen 202 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,,Nem zárkózik el a miniszterelnöki pozíciótól Kunhalmi Ágnes,,

Fojton-fojvást a miniszterelnöki pozícióra készül.

,,a változó világ bizonytalanságát támogatással, eszközökkel és új tudással mérsékelje,,

Kunhalmi Ágnes meg a tudás?!

Ez valami vicc akar lenni? Ténynek elég nagy hazugság lenne.

Van demokrácia, de nincs váltópárt a Fidesszel szemben, mely toronymagasan kiemelkedik a pártpolitikai kínálatból. Kunhalmi mint miniszterelnök? Az év vicce lehetne, de humorban nem ismerünk tréfát!

Ez viccesebb lesz, mint a 2014-es és 2018-as casting együttvéve...

Ez a buta nő mer beszélni az ethoszról, egykoron egy pártközponti takarítónő intelligensebb lehetett nála. A kérdés, mit szól ehhez a barátnő Vadai és a feleség Klári? A három közül Kunhalmit jobban fel lehet öltöztetni, s a lőrinci piacon meg is puszilgatja János bácsit, de az intelligenciát tekintve mélyen elmarad Kláritól. Az MSZMP_MSZP végnapjai......

:DDDDDDDDD

Kunhalmi Orbánt akarja legyőzni, amikor egy ajtó is padlóra küldte?

Ezt a kiállást, karizmát és persze INTELLIGENCIÁT nézd:

https://youtu.be/9-IuYrHC2TQ

no comment

ahhoz azert nem artana tudni irni. legalabb ala. es odaig meg egy ajton is be kell menni

"nem zárkózhat el semmilyen kihívástól."

Nem zárkózik el, mert nem ismeri a korlátait.

Jól van Kunhalmi.
"Gyere ki a hóra egy szóra!" És legyél nagyon bátor!
Ő csak, ő csak a helyi terminátor.
Szétszed téged. Hogyha nem vigyázol, véged!

"Ezt követően kapta Kunhalmi azt a kérdést kérdezőjétől, hogy elvállalná-e a miniszterelnöki pozíciót, mellyel kapcsolatban a politikus azt mondta, nem zárkózhat el semmilyen kihívástól."

Eeegen...
Mióta volt az az esete a zárt ajtóval, érthető, hogy az elzárkózást inkább nem forszírozza.

Megjegyzem,
ha a nevében a "Kun"-t "Kipcsák"-ra változtatná, talán rokonszenvesebb lenne a fideszeseknek...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés