Ismét közel ezer fővel nőtt a fertőzöttek száma hazánkban

2020. szeptember 26. 9:44
Elhunyt tizenkét beteg, és újabb 950 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt tizenkét beteg, és újabb 950 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu szombaton. A kormányzati portálon azt írták: 23 077-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 730-ra emelkedett, 5099-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 17 248. Az aktív fertőzöttek 38 százaléka, az elhunytak 55 százaléka, a gyógyultak 39 százaléka budapesti. 589 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 36-an vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 25 017-en vannak, a mintavételek száma 680 335-ra nőtt. Kiemelték: ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsák, és ne hagyják, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat, ezért a könnyen betartható, általános szabályoknak most még nagyobb a jelentőségük. „Tartsuk be a szabályokat, és akkor együtt újra sikerülni fog” – írták.

Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. A vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket 23 óra után be kell zárni. A közösségi terjedés megfékezéséért továbbra is azt kérik az emberektől, kerüljék azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsák a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossanak kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, szigorúan tartsa be. Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenniük a fertőzések elkerüléséért – hangsúlyozták. Közölték: szeptemberben hagyományos munkarendben, de szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődött el a tanév, csaknem hatezer köznevelési intézmény több mint tizenháromezer feladatellátási helyén. Az operatív törzs jelenleg 28 óvodában és 8 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 187 osztálynál és 7 teljes iskolánál pedig digitális munkarendet a koronavírus-megbetegedések miatt. Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (8852) és Pest megyében (3050) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Győr-Moson-Sopron (1138), Fejér (1079), Csongrád-Csanád (1042), Szabolcs-Szatmár-Bereg (923) és Hajdú-Bihar megye (913). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (235).

(MTI)

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te vagy az ellenzék végtelenített magnó szalaga.

A WHO ajánlása szerint a tesztek találati arányát 5% alá kell csökkenteni és mi 8% körül vagyunk. A 19,5 ezres maximált ár az jó ötlet, de mégis be kellene vonni valahogyan a "leállt" magánszolgáltatókat. Ha egy cégnek fontos az, hogy dolgozója fertőzött-e vagy sem, akkor ebben az esetben lehetővé kellene tenni a szabadárat, hiszen itt két magánvállalat egyezkedéséről van szó.

Persze, de ez kikerülhetetlen.

Hol van "felkészülve"?
Azaz most éppen melyik lenne a bezzeg-ország?

Az álkérdésed (és jánosbácsié és a többi ballib agit-proposé) értelmetlen kontextus nélkül.

Majd ha el kezded sorolni az ellenpéldákat - kezdheted kedvencetekkel, Bezzeg-Romániával, aztán lehet nyugat felé fordulni, a szintén kedvenc imamalom Bezzeg-Ausztriával, Bezzeg-Csehországgal... és így tovább, és így tovább Bezzeg-Franciaországig, Bezzeg-Hollandiáig, Bezzeg-Belgiumig, Bezzeg-Nagy-Britanniáig... - akkor folytatjuk.

(Ha ESETLEG nem nagyon találsz releváns ellenpéldát, az ugye per definitionem a kérdésed álkérdés voltára mutat rá.)

Addig is X.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés