Az EU szigorúbb intézkedéseket sürget a járvány második hullámának megfékezésére

2020. szeptember 24. 14:35
Sztella Kiriákidész egészségügyért felelős uniós biztos szerint a nemzeti kormányoknak fel kell lépniük a járvánnyal kapcsolatos álinformációk és összeesküvés-elméletek ellen.

Az Európai Bizottság szerdán felszólította az uniós tagállamokat, azonnal vezessenek be szigorúbb korlátozó intézkedéseket, hogy megfékezzék a koronavírus-járvány második hullámát. Sztella Kiriákidész egészségügyért felelős uniós biztos kijelentette, hogy az új fertőzöttek száma masszívan nő az EU-ban, így a tagországoknak további és azonnali korlátozó intézkedéseket kell bevezetniük, és szigorúan kell ügyelniük azok betartatására.

„Ez lehet az utolsó esélyünk, hogy elejét vegyük a tavaszi állapotok megismétlődésének” – hangsúlyozta. Fontosnak nevezte továbbá, hogy a 27 tagállam összehangoltan vezessen be korlátozásokat, és ne oldja fel azokat korán, mivel „a vírus terjedésének felgyorsulása azt jelzi, hogy az intézkedések vagy nem voltak hatékonyak, vagy pedig nem hajtották végre őket a megfelelő módon”. Felhívta továbbá a figyelmet arra, hogy a nemzeti kormányoknak fel kell lépniük a járvánnyal kapcsolatos álinformációk és összeesküvés-elméletek ellen.

A kormányoknak emellett minél hamarabb kell cselekedniük, hogy elkerüljék a teljes lezárásokat, mivel azok „csak károkat okoznak a gazdaságnak és rossz hatással vannak a lakosság mentális egészségére is”.

(MTI)

 

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés