A Central Médiacsoport tulajdonosával üzletelt a Telexet támogató cseh milliárdos

2020. szeptember 24. 14:24
Varga Zoltán, a Central Csoport tulajdonosa működteti a 24.hu hírportált, amelyik elsőként szivárogtatta ki az Index.hu-nál felmerült átalakítási terveket, írja a vg.hu.

Üzleti kapcsolatban állt Zdeněk Bakala cseh üzletemberrel Varga Zoltán, a Central Csoport tulajdonosa, írja a vg.hu. Az utóbbi működteti a 24.hu hírportált, amelyik elsőként szivárogtatta ki az Index.hu-nál felmerült átalakítási terveket. A Central Csoport tulajdonosa a Világgazdaság megkeresésére elismerte, hogy üzleti kapcsolatban álltak azzal a cseh milliárdossal, akinek médiacége a napokban 200 ezer eurót ajánlott fel az Index.hu-ból kiváló dolgozóknak.

2017 év végén a BC Central Europe Savings Limited tulajdonában 10 000 darab Central-Found Zrt. részvény volt. A BC Central Europe Savings Limited pedig a cseh Zdeněk Bakala és a magyar származású, kanadai állampolgár Kádas Péter által jegyzett Bakala Crossroads csoporthoz tartozik. Mindezek alapján a kapcsolat megléte egyértelműnek tűnt, de a portál Varga Zoltánt is megkereste, az iránt érdeklődve, hogy még kapcsolatban van-e a cseh milliárdos üzletemberrel és esetleg volt-e ráhatása a támogatói döntés megszületésére.

A magyar üzletember a Világgazdaságnak azt írta, hogy „Zdeněk Bakala és Varga Zoltán 2014 óta nem állnak üzleti kapcsolatban. Zdeněk Bakala magánemberként hozott adományozási döntései nem tartoznak Varga Zoltánra”.

(vg.hu)

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés