Emberkísérlet

2020. szeptember 23. 15:49

Novák Miklós
Magyar Nemzet
Van ez a bizonyos szuperkupa, amely hagyományosan az európai futballidény ünnepélyes kezdete. Hogy ez kockázattal jár? Lehet.

„Nézzük csak, miben is rejlik az Orbán-kormány emberkísérlete! Van ez a bizonyos szuperkupa, amely hagyományosan az európai futballidény ünnepélyes kezdete. Az előző évadból a két legrangosabb sorozat, a Bajnokok Ligája, valamint az Európa-liga győztese – idén történetesen egy német és egy spanyol csapat, a Bayern München és a Sevilla – megmérkőzik egymással. Különösebb tét nélkül, a játék szépségét csillogtatva, az esemény pedig egyúttal remek apropó sportdiplomáciai eszmecserére is. Budapest eredendően nem is pályázott a 2020-as döntőre, Porto nyerte el a rendezés jogát, ám közbeszólt a járvány, Portugáliát mint alkalmas és konszenzusos helyszínt inkább a Bajnokok Ligája-rájátszás, a »nyolcas döntő« házigazdájának szemelték ki. Új helyszín után kellett nézni. Így esett a választás Budapestre, a Puskás Arénára. Magyarország, Budapest, a Magyar Labdarúgó-szövetség büszkén mondott igent a felkérésre. S amikor így tett, még senki sem károgott.

Aztán a második hullám elérte Magyarországot és Budapestet is. Hogy ez milyen fenyegetettséggel jár, azt pontosan senki nem tudná – merné – megmondani, abban azonban konszenzus mutatkozik hazánkban, hogy szinte senki sem akarja a tavasszal megtapasztalt bezárkózást. Egyre szigorúbb biztonsági előírásoknak megfelelve, de összességében mégis szabadon élhetünk. Így például járunk futballmérkőzésekre is.

Hogy ez kockázattal jár? Lehet. Jómagam legutóbb szombaton voltam meccsen, Ráckevén a Ferencváros vendégjátékát néztem meg. Másik kétezer emberrel együtt. Kis túlzással egymás nyakában csüngtünk, a vírus, ha akart és tudott, tobzódhatott. Mégsem rettegtünk. Mert jól éreztük magunkat, mert boldogok voltunk. S a lélek tápláléka, jól tudjuk, gyakran hatásosabb, mint a test gyógyszere. Sokkal rosszabbul éreztem volna magam, ha úgy jön el a Fradi a szülővárosomba, hogy nem lehetek ott a lelátón.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igazán "naccerű" párhuzam részedről,
hiszen a Szuperkupa meccsen is csak kb. annyi néző lesz, mint az SZFE-t elfoglaló hallgatók.
Nem igaz?

Ha már benn vannak a stadionban, és amíg benn vannak, az nyilván OK. Csak az 2 óra. Viszont valahogy idejönnek, a buszokon kiüvöltözik magukat és megfertőzik egymást, utána megnézik Budapestet éjszaka. Remek kilátások.

"Majd megnézitek"?
Nemigen tudtok ti "megnézni" semmit sem, Cicvarek.
Amilyen iszonyú elvakultak ti vagytok...

Mondjuk ez tényleg jó. Reméljük a legjobbakat.

Ez hülye!
Tényleg, Dodó hova lett?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés