Az Eurostat szerint visszaesett a menedékkérelmek száma a járványügyi helyzet miatt

2020. szeptember 23. 13:20
A legtöbben, 14 200-an – a menedékkérők mintegy 31 százaléka – Németországba érkeztek 2020 második negyedévében.

Csaknem 70 százalékkal esett vissza, az Európai Unióba irányuló menedékkérelmek száma 2020 második negyedévében, a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások miatt – olvasható az unió statisztikai hivatalának (Eurostat) legfrissebb felmérésében.

A luxemburgi szerv jelentése szerint, az év elején mintegy 150 ezer – főként afgán, szíriai és venezuelai állampolgár – kérelmezte a nemzetközi védelmét az uniós tagállamokban, míg ez a szám már csak 46 500 volt a második negyedévben. A legtöbben, 14 200-an – a menedékkérők mintegy 31 százaléka – Németországba érkeztek a vizsgált időszakban. Ugyanekkor Franciaországban 8900-en, Spanyolországban 7200-an adtak be menekültstátusz iránti kérelmet. Ebben a három tagállamban regisztrálták csaknem kétharmadát az EU-ba irányuló összes menedékjog iránti kérelemnek. A kimutatás szerint, a tagországok népességéhez viszonyítva sorrendben Cipruson, Szlovéniában és Görögországban adták be a legtöbb kérelmet, míg a legkevesebbet Magyarországon, Lengyelországban és Észtországban.

Az Eurostat elemzésében kiemelte: 2020 júniusának végén az EU tagállamaiban 841 600 menedékjog iránti kérelmet vizsgáltak a nemzeti hatóságok, ami 9 százalékos csökkenést jelent mind 2019 júniusához, mind 2020 márciusához képest. A legtöbb függőben lévő menedékkérelem Németországban, Franciaországban és Spanyolországban van.

(MTI)

 

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Visszaesett, miközben tele Lampedusa, Leszbosz, mindkét sziget szó szerint éppen elmerül a túlterheléstől...
Mellesleg, az Eurostat még csak nem is akar manipulálni, hogy csökken a migránsbevándorlás...
Különben azt írná, már az európai fehérek akarnak erőszakkal Afrikába, Közel-Keletre migránsolni...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés