Horváth Csaba azt kéri, legyen zárt kapus a Szuperkupa-döntő

2020. szeptember 22. 13:43
A zuglóiaktól azt kérte a polgármester, hogy „kijárási önkorlátozásként” maradjanak otthon.

Nézők nélkül, zárt kapuk mögött rendezzék meg a csütörtöki budapesti Bayern München-Sevilla európai szuperkupa-mérkőzést – javasolta Zugló szocialista polgármestere kedden a kormányfőnek. Horváth Csaba azt is kérte, hogy akinek jegye van, a járványhelyzet miatt maradjon inkább otthon. A polgármester a XIV. kerületi Puskás Aréna, a mérkőzés helyszíne előtt tartott online közvetített sajtótájékoztatón azon véleményét hangoztatta, amire a kormány készül, az nem focimeccs, hanem emberkísérlet.  Hozzátette: még mindig nem késő meghozni a jó döntést. Arra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, fejezze be a hazárdjátékot, és döntsön úgy, hogy a meccset zárt kapuk mögött rendezik meg.

Orbán Viktornak is meg kell értenie, hogy most már nem az ő hobbijáról, hanem emberek tízezrei életének és egészségének veszélyeztetéséről van szó – hangoztatta, súlyos felelőtlenségnek nevezve a meccs nézők előtti megrendezését. Horváth Csaba azt kérte minden magyar honfitársától, aki megvette a jegyét, hogy maradjon otthon és a tévé előtt szurkoljon. Ugyanezt a kérést fogalmazta meg a tiszteletjegyet kapó mentősök felé, valamint a VIP-jeggyel rendelkezőknek is. A zuglóiak – akiknek nincs jegyük, de nem szeretnének megbetegedni – „kijárási önkorlátozásként” maradjanak otthon – kérte. Hozzátette: nem véletlen, hogy Markus Söder bajor miniszterelnök is azt kérte a Bayern München szurkolóitól, hogy maradjanak otthon.

Elmondta, nem véletlen az sem, hogy a Sevilla bejelentette, háromezer helyett csak ötszáz szurkoló érkezik Budapestre. A polgármester a Sevilla-szurkolóktól is azt kérte, maradjanak otthon.

(MTI)

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A magyarok azt kérték Horváth Csabától, hogy a következő négy évben maradjon otthon.
Ha kijön a kecójából, idegesíti a népet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés