Percek alatt elfogyott minden jegy az úticél nélküli ausztrál légijáratra

2020. szeptember 18. 10:15
A Great Southern Land nevet viselő panorámajárat Sydneyből indul útnak október 10-én, az utazáshoz nincs szükség se útlevélre, se karanténra.

 Tíz perc alatt elfogyott minden jegy a Quantas légitársaság különleges járatára, amely 7 óra alatt repül körbe Ausztrália ikonikus látványosságai felett.

Valószínűleg ez a Quantas történetének leggyorsabban betelt járata” – mondta a légitársaság szóvivője pénteken. A Great Southern Land nevet viselő panorámajárat Sydneyből indul útnak október 10-én, az utazáshoz „nincs szükség se útlevélre, se karanténra”. A Boeing 787-as Dreamliner alacsonyan repül el például az Urulu, a Nagy-korallzátony és a sydneyi kikötő felett, mielőtt landol ugyanott, ahonnan felszállt. A turistaosztályra szóló jegyek ára 780 ausztrál dollár (173 ezer forint) körül mozog, a business class ára 3787 ausztrál dollárnál (841 ezer forintnál) kezdődik.

Tudtuk, hogy népszerű lesz a járat, de nem számítottunk rá, hogy 10 perc alatt minden elkel. Az embereknek nyilvánvalóan hiányzik a repülés élménye. Ha van rá igény, biztosan indítunk több ilyen panorámajáratot, amíg arra várunk, hogy megnyíljanak a határok” – közölte a Quantas. A légitársaságra hatalmas csapást mért a koronavírus-járvány. Az elmúlt 12 hónap bevétele 20,6 százalékkal esett vissza, ami 4 milliárd ausztrál dollárnak felel meg. A Quantas Group vezetője, Alan Joyce elmondta, az év második fele a legkeményebb körülmények között zajlik, amelyeket a légitársaság 100 éves történelme során valaha megtapasztalt.

(MTI)

Nyitókép: MTVA/Bizományosi, Faludi Imre

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

980 komment és még nem ixeltelek ki? Súlyos hiba.
x

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés