Lukasenka: Belarusz le fogja zárni Lengyelországgal és Litvániával közös határait

2020. szeptember 18. 7:34
„Kénytelenek vagyunk kivonni a katonákat az utcákról, a hadsereget fokozott riasztásba helyezni, és lezárni a nyugati államhatárt, elsősorban Litvániával és Lengyelországgal” – mondta az elnök egy fórumon.

A belarusz elnök – akinek immár hat hete tartó, a lemondását követelő tüntetésekkel kell szembenéznie –  csütörtökön bejelentette, hogy fokozott készültségbe helyezi a csapatokat, valamint lezárja az ország határainak egy részét – írja az Euronews.

A honlap szerint Lukasenka döntése, miszerint lezárja a határait Lengyelország és Litvánia felé, összhangban van azon kijelentéseivel, hogy a demonstrációkat Nyugatról szervezik. „Kénytelenek vagyunk kivonni a katonákat az utcákról, a hadsereget fokozott riasztásba helyezni, és lezárni a nyugati államhatárt, elsősorban Litvániával és Lengyelországgal” – mondta Lukasenka egy fórumon. Hozzátette: az Ukrajnával közös határt is megerősíthetik.

Nem akarom, hogy hazám háborúban álljon. Sőt, nem akarom, hogy Fehéroroszország és Lengyelország, Litvánia olyan hadműveletek színházává váljon, ahol az ügyek nem lesznek megoldva” – mondta. „Ezért ma Litvánia, Lengyelország és Ukrajna népeihez szeretnék szólítani – állítsák meg őrült politikusaikat, ne engedjék, hogy kitörjön a háború” – hangoztatta az elnök.

Érdekes, hogy Lukasenka nem tett említést Lettországról, amely a lengyelekhez és a litvánokhoz hasonlóan a NATO tagja.

 

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés