Kreatív pályázat indul a klímabarát közlekedésért

2020. szeptember 17. 16:19
A rajzokat, fotókat és egyéb alkotásokat 2020. október 20-ig, elektronikus úton lehet benyújtani.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén is meghirdetik közlekedési-környezetvédelmi kreatív pályázatukat „Klímabarát közlekedés mindenkiért!” címmel. A rajzokat, fotókat és egyéb alkotásokat 2020. október 20-ig, elektronikus úton lehet benyújtani.

Az ITM-nek az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint a beküldendő pályázati anyagok valós vagy elképzelt, zéró és alacsony kibocsátású, klímabarát közlekedési megoldásokat mutathatnak be a városias környezetben. Azt is ábrázolhatják, hogy személyes döntéseink miként segíthetik elő vagy gátolhatják a természetes és épített környezet védelmét, az emberi egészség megőrzését. Az alkotások megmutathatják, hogy a településeken belül kisebb-nagyobb távolságokat rendszeresen meg lehet tenni anélkül, hogy autóba ülnénk, akár gyalog vagy kerékpárral is. A művek felhívhatják a figyelmet a mindennapi mozgás kedvező hatásaira, hasznos élettani következményekre.

A pályázaton az óvodás korosztálytól a felnőttekig bárki elindulhat, akár egész családok, iskolai csoportok jelentkezését is várják. Az elkészült műveket digitális formában, a Közlekedéstudományi Intézet honlapján keresztül lehet benyújtani 2020. október 20-ig. A legjobban sikerült pályamunkák alkotóit a minisztériumok és a támogatók által felajánlott díjakkal jutalmazzák. Az eredményről e-mailben értesítik a nyerteseket, a nyereményeket postai úton juttatják el a díjazottakhoz.

(MTI)

Címlapkép: Pixabay

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ausztrál bozóttüzek az év elején 800 millió tonna, az oregoni erdőtűz eddig 30 milló tonna széndioxidot engedett a légkörbe.
A magyar éves kibocsájtás 60 millió tonna körül van.
Mi van itt?
Mi teljesen bezöldülünk jó drágán, arrébb meg hagyják égni az erdőt, lehet még gyújtogatnak is, a gazdag országok.

Oregonban fél millió embert telepítettek ki.
Leég mindenük.
Egy gazdag országban szinte minden nyáron hatalmas tüzek vannak nyugaton. Miért nem költenek erre, ha már a Holdon is jártak? Anyahajókra telik, tűzoltásra meg nem.
Abban igazad van persze, hogy a városok levegője legyen tiszta. Viszont a lakossági kibocsájtás döntő része az a fűtési szezonban van. Ezek a mai személyautók tisztább levegőt pufognak ki, mint amit beszívnak. Az euro 6-os autókra való cserét is támogatni kellene. Jó dolog biciklizni, de nem ez a megoldás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés