Ismét transzfóbiával vádolják J.K. Rowlingot

2020. szeptember 15. 16:41
A vád apropója ezúttal a szerző új regénye.

Ismét transzfóbiával vádolják J. K. Rowlingot, a Hary Potter könyvek szerzőjét – írja a 24.hu. Az írónő új regényében, a Cormoran Strike című detektívsorozat Troubled Blood című ötödik részében a főhős egy sorozatgyilkos férfi, aki nőnek öltözve szedi áldozatait. Ez éppen elég volt ahhoz, hogy akik eddig is transzfóbiával gyanúsították, azok megerősítve lássák vádjaikat.

Rowling kapcsán legutóbb júniusban tört ki kisebb botrány progresszív körökben, mert azt a „botrányos” kijelentést tette, hogy aki menstruál, az nő. Ez után terjedt el a #RIPJKRowling tag a közösségi médiában, utalva ezzel arra, hogy Rowling leírta magát a szemükben. Sokak szerint az írónő megölte a karrierjét ezzel a mondatával.

Cynthia Nixon, a Szex és New York című sorozat Mirandája, sem hagyta szó nélkül az esetet. A színésznő interjút adott az Independentnek, amelyben kifejtette: Rowling kijelentései „igazán fájdalmasak” voltak 23 éves transznemű fiára, aki egyébként gyermekkorában nagyon szerette a Harry Potter könyveket.

„A [Harry Potter] könyvek egymástól különböző emberek küzdelméről szólnak, ezért elég zavaró, hogy [Rowling] kiválasztja ezt az egy csoportot, akik nyilvánvalóan különböznek a többiektől és mintegy megtagadja a létezésüket. Tudom, hogy úgy érzi, ezzel kiáll a feminizmus mellett, de nem értem” – fejtette ki Nixon.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem kis ellentmondás van aközött, hogy a nőket születésüktől fogva extra védelem illeti vs bárki lehet nő, csak annak kell képzelnie magát. Persze a libsiktől ne várjunk koherens, logikus gondolkodást.

Aki liberálisok közé keveredik, azt megeszik a disznók.
Nyilván van értelme liberálisokkal összebútozorni, mert akkor az egyszeri alkotónak van lehetősége arra, hogy mondjuk kiadják a könyvét, lemezét, szerepelhessen egy filmben, csak ugye mindig jönnek az újabb és újabb apró szivességkérések, ahogy a zsarolók szokták: Rowlink is kiadta a saját meséjét, aztán miután gazdag és sikeres lett vele, elvárták, hogy nyilatkozzon meg, valójában végig volt a könyveiben szinesbőrű és homokos karaktert. Ha nem teszi meg, akkor jön a szokásos retorzió, soha sehol nem dicsérik a liberális (azaz a teljes fősodorbeli) médiában, nem említik meg "csak úgy", ha megemlítik, az azért lesz, hogy "a közismert homofób", "az ismert rasszista" jelzőkkel együtt használják.
Belement.
A feminizmusból már nem volt hajlandó engedni, így végül ugyanoda került, mintha végig azt mondta volna, hogy nem szerepelt néger és buzi a könyveiben.
Nem is tudom, hogy megérte-e neki ez a dörgölőzés, hülyét is csinált magából, és a büntetés is utolérte.

Azt, hogy egy jó évtized után azt mondja, hogy igazából az egyik szereplő néger, a másik meg buzi volt, az én dörgölőzésnek tartom.
Semmit nem tesz hozzá a történethez, viszont illeszkedik a jelenlegi baloldali ideológiába.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés