Gulyás Gergely: Hasonlóan védekezik a magyar és az osztrák kormány

2020. szeptember 15. 18:42
„Azt reméljük, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés eredményes lesz, és mielőbb újraindulhat a normális élet” – hangsúlyozta a miniszter.

A magyar és az osztrák kormány hasonló eszközökkel és intézkedésekkel védekezik a koronavírus-járvány ellen – mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője kedden Bécsből az MTI-nek telefonon nyilatkozva. A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban továbbra is kettős a feladat: védeni kell az egészséget, és biztosítani kell az ország működőképességét, „ezt az osztrákok is ugyanígy látják” – mondta a miniszter, aki egynapos hivatalos látogatáson tartózkodik az osztrák fővárosban.

Mind az ÖVP-vel, mind az FPÖ-vel baráti a viszony

Ennek során találkozott az osztrák kormány több tagjával, köztük Karoline Edtstadler EU-ügyi és Susanne Raab integrációs miniszterrel, továbbá a kormányzó Osztrák Néppárt (ÖVP) főtitkárával, az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökével, valamint Karlheinz Kopf volt parlamenti alelnökkel.

„Azt reméljük, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés eredményes lesz, és mielőbb újraindulhat a normális élet”

– hangsúlyozta Gulyás Gergely.

Mindkét kormány szeretné végrehajtani az EU-csúcson létrejött megegyezést

A miniszter a magyar és az osztrák kormány közötti viszonyt jónak, partnerinek, szövetségesinek nevezte. Azonosan látják például – fejtette ki – azokat az új migrációs veszélyeket, amelyek a görögországi Leszbosz szigetén történtek óta újra az európai politika középpontjába kerültek. (Múlt héten leégett a 12 ezer embernek otthont adó moriai befogadótábor Leszbosz szigetén.) Közölte továbbá, hogy mindkét kormány szeretné végrehajtani azt a megegyezést, amely a maratoni hosszúságú júliusi EU-csúcson létrejött.

A Miniszterelnökség vezetője azt is elmondta, mind az ÖVP-vel, mind az FPÖ-vel baráti a viszony. Bécsi programja végén, este Gulyás Gergely részt vesz a Habsburg Ottó emlékét ápoló alapítvány rendezvényén.

(MTI)

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés