Egy ukrán parlamenti bizottság engedélyezné az általános fegyverviselést

2020. szeptember 15. 10:41
Sok pisztoly és revolver került hivatalos ajándékként a lakosság kezébe.

A kijevi parlamentben a nemzetbiztonsági és védelmi bizottság azzal állt elő, hogy legalizálni kell a lakosság számára a lőfegyverek viseléséhez való jogot, áll a hromadske.ua hírében, amiről a Kárpáthír számolt be.

Erről Olekszandr Zavitnevics bizottsági elnök, a Nép szolgái frakció tagja beszélt egy interjúban. Elmondása szerint katonaként támogatja a fegyverviselés általánossá tevését, ám ugyanakkor kidolgozna egy szigorú és biztonságos engedélyezési rendszert. Megjegyezte, Ukrajnában eltörölték azt a gyakorlatot, hogy civileknek is adományozhattak kitüntetés gyanánt lőfegyvereket. Tehát sok pisztoly és revolver került hivatalos ajándékként a lakosság kezébe, s ezért is tanácsos volna engedélyezni a fegyverviselést.

Ugyanakkor Dmitro Rozumkov házelnök mereven elutasítja ezt a javaslatot. Szerinte az ukrán társadalom még nem áll készen arra, hogy engedélyezzék az általános lőfegyver viselést vagy épp a prostitúciót és a könnyű drogok forgalmazását.

(Kárpáthír)

(Fotónk illusztráció: Egy férfi a fia mellett célba lő pisztollyal egy lőtéren, a Utah állambeli Springville-ben, MTI/EPA/George Frey)

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tiszta ámerika!
Vannak még nálunk ukrán maffiózók, vagy a Mricsi-, Sztojka-féléink kiszorították őket, vagy társultak?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés