Százakat tartóztattak le Fehéroroszországban vasárnap

2020. szeptember 14. 7:45
Több tízezres tüntetést tartottak Minszkben a hétvégén.

Minszk utcáin több tízezres tömeg vonult vasárnap, de országszerte is tüntetések zajlottak – írja a Euronews. Már több mint egy hónapja tiltakoznak az emberek Fehéroroszországban a választási eredmények miatt, és követelik Aljakszandr Lukasenka lemondását.

A rendőri erők ezúttal is nagy számban voltak jelen a demonstráción, a hatóságok beszámolója szerint közel 400 embert vettek őrizetbe. Egyes közlések szerint figyelmeztető lövések is dördültek. A tömeg az elnök lakóhelyéül is szolgáló zárt negyedbe szeretett volna bejutni, de azt rendkívül szigorúan őrzik.

A Függetlenség terét elkerítették a rendőrök, még az aluljárókat is lezárták, valamint a Köztársasági Palota épületénél is komoly erőket vonultattak fel.

Hétfőn Lukasenka Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozik Moszkvában, a fehérorosz államfő először tárgyal külföldön a választások óta. Orosz beszámolók szerint a találkozó fő témája a kétoldalú kapcsolatok erősítése, illetve az energiaszektor lesz.

Összesen 153 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szeretnék, megismételni a Majdanon történteket. Még nem tökéletes Oroszország bekerítése. Ha hozzáadjuk Navalnij ügyét, az Északi 2 gázvezeték felfüggesztésének ötletét, akkor ez kinek érdeke?

Victoria Nuland személyes részvétele, 5 milliárd dollár? Joe Biden fia az állami gázcég vezetésében? Külföldről beszerzett kormánytagok?

Miért, nincs szándék Oroszország bekerítésére? Ukrajna semmibe vette a nemzetiségeket. Kárpátalján 150 ezer magyart, de a 10 millió orosz, aki a Donbasz vidékén él, már nagyobb falat volt. Ők nem akartak a nyugat felé húzott, az anyaországgal szembeállított Ukrajnában határon túli oroszokká válni. Mi ezt már ismerjük, hogy néz ki, amikor a balkáni háborúban magyarnak kellett magyar ellen harcolnia. Mi azért nem jutunk dűlőre Ukrajnával a magyar nyelvhasználatban, mert amit mi megkapunk, azt meg kéne kapni az oroszoknak, románoknak is. Ezért aztán elvárnák tőlünk, hogy a nyugat érdekei miatt mondjunk le a kárpátaljai magyarok támogatásáról.

az nem a "sajat nepe", hanem kulfoldrol penzelt felforgatok agressziv gyulekezete.

tuz es viz a ket helyzet. Fleto hazugsaggal nyert es epphogy.
Lukasenka 80%ot kapott stabilan.

nem egeszen, Lukasenko nem akkora demokrata mint a Feri, o nem olyan brutalis. No meg nem hazugsaggal nyert es nem eppencsak :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés