Mráz Ágoston Sámuel: Az emberek háromnegyede támogatja a magyar határzárat

2020. szeptember 14. 10:15
Bár Nyugat-Európában erős kritikákat fogalmaztak meg, a határzár beváltotta a hozzáfűzött reményeket a szakértő szerint.

Öt éve magas társadalmi elégedettség övezi az illegális bevándorlás miatt Magyarországon felépített határzárat – közölte a Nézőpont Intézet igazgatója hétfőn az M1 aktuális csatornán. Mráz Ágoston Sámuel azt mondta, hogy a határzár felépítése után a magyarok kétharmada volt elégedett a migrációs helyzettel, 2019 szeptemberében pedig még többen álltak a határzár mellé: a magyarok háromnegyede támogatja azt.

Ennek fő oka, hogy bár Nyugat-Európában erős kritikákat fogalmaztak meg, a határzár beváltotta a hozzáfűzött reményeket, képes az illegális bevándorlás megakadályozására – vélekedett.

Szerinte a jelenlegi kormány magas támogatottsága a „bátor, kockázatos, de a társadalom által támogatott” lépéseknek köszönhető. Az ellenzék öt évvel ezelőtt kritikus volt, a választópolgárok pedig azóta sem hiszik el, hogy képesek lennének határozott lépéseket tenni – tette hozzá az igazgató.

(MTI)

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mit váltott be? Eltelt két hét és tovább gyorsult a járvány

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés