A XXI. század tömegpusztító fegyvere

2020. szeptember 14. 9:41

Pomichal Krisztián
Ma7.sk
A hülyeség sokkal-sokkal veszélyesebb a koronavírusnál!

„Sokak szemében az évszázados hagyományokra visszatekintő lapok elvesztették a hitelüket (ismét hangsúlyozva, ebben maguknak is óriási a felelősségük), és ismeretlen civilek által szerkesztett hírportálok vagy kuruzslók, füvesemberek és javasasszonyok Facebook-státuszai váltak információforrássá. Szem előtt tartva a minden ember szabadon lehet hülye mély bölcsességét, ezzel nem is lenne semmi baj, amíg az ember, megmaradva saját kis véleménybuborékjában, legfeljebb az ismerőseivel osztja meg abbéli meggyőződését, hogy a koronavírus valójában nem is létezik, esetleg azt, hogy az oltással csak Bill Gates akar nanorobotokat belénk tenni. Időnként hozzánk is befutnak hasonlók.

A baj ott kezdődik, amikor egyre többen döntenek úgy, hogy például maszkot sem kell hordaniuk. A nyilvánvaló járványügyi kockázatok mellett mindez például olyan kellemetlenségekkel is járhat, hogy le kell állítani a Pozsony–Komárom közti vonatot, mert egy utas nem hajlandó felvenni a szájmaszkot, vagy tíz percet kell várni a boltban a kasszásra, mert éppen azon veszekszik valakivel, hogy legalább addig tegye fel a maszkját, amíg fizet. Mindkettőnek elszenvedője voltam az elmúlt hetekben.

Aztán van itt még valami! Ezeknél jóval fontosabb. A koronavírus-oltás körüli zűrzavarnak köszönhetően ugyanis új erőre kapott az oltásellenes holdkórosok tábora, akik hol máshol, mint a közösségi oldalakon terjesztik veszélyes marhaságaikat. A szakemberek lépten-nyomon elmondják, ha lesz is vakcina, felesleges kötelezővé tenni, ahogy az influenza-, úgy a koronavírus ellen sincs értelme mindenkinek beoltatnia magát. Ez persze nem különösebben érdekli az oltás mögé gyíkembereket vizionálók sokaságát, akik ugyan rettegnek attól, hogy a kormány az ő privát szférájukba avatkozzék, mégis szinte naponta posztolják a Facebookon, hogy éppen merre járnak. Az ilyesmin akár elnézően mosolyoghatna is az ember, de a Covid miatt új erőre kapó oltásellenességet csírájában el kell fojtani. Innen ugyanis egyetlen aprócska, de határozott lépés a kötelező oltások elutasítása. A hülyeség pedig sokkal-sokkal veszélyesebb a koronavírusnál!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés