Moria – mi a legjobb módja a segítségnek?

2020. szeptember 12. 16:26

Boris Palmer
Facebook
A legnagyobb segítséget most nem az jelenti, ha egyszerűen mindenkit bereptetünk Németországba.

„A moriai tábor egyharmada leégett. Figyelembe véve az események sorrendjét – először a korona-karanténnal szembeni ellenállás és a táborban történt zavargások, majd a tűz és az ellenállás az oltási munkákkal szemben, meglehetősen megkérdőjelezhetőnek találom azt a tézist, miszerint a sziget lakói gyújtották volna fel a tábort. Valószínűbb, hogy egyesek az Európába való belépést próbálják kikényszeríteni az általuk nem kedvelt szállás felgyújtásával.

Ezért gondolom úgy, hogy a legjobb segítség most nem az, ha egyszerűen mindenkit bereptetünk Németországba. Különösen, ha kiderül, hogy szervezett gyújtogatók vannak a migránsok között. Ezt tisztázni kell.

Többnyire könnyű szerkezetek égtek le. Ezért a megfelelő és azonnali hatékony segítség a Bundeswehr bevetése lenne az azonnali rekonstrukció érdekében. Akár teljesen a német állam számlájára.

Ezenkívül helyesnek tartanám azokat a gyerekeket, családokat és embereket, akik bizonyítottan Szíriából származnak, vagy akiknek egyébként joguk van a védelemhez a jelenleg nyilvánvalóan nem működő táborból Németországba repülővel áthozni.

A Biztonságos Kikötők Szövetsége már egy ideje felajánlott ehhez 600 fogadóhelyet a szövetségi kormánynak. Ha most segíteni kellene, Tübingen azonnal felvehetne 100-at. Ezt teljesen helyesnek gondolom. De csak akkor, ha a segítség eljut azokhoz, akiknek szüksége van rá, és megérdemlik.

PS: Mindenki, aki nem akar segíteni a migránsoknak, egyszerűen szívtelen számomra. Tehát kérem, olvassák végig a végét.”
 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A görögöknél építkezne.....
A V4 két éve adott pénzt brüsszelnek hajók vásárlására, hogy Líbia őrizhesse a tengeri határait. Két év kevés volt Brüsszelnek, hogy vegyen pár hajót.

Mória menthetetlen. Ellepték az orkok.

https://youtu.be/w-Ulf__1HZc

Azok szerintem ngo-k. A V4 pénze nem lett elkoltve hajókra.

"A legnagyobb segítséget most nem az jelenti, ha egyszerűen mindenkit bereptetünk Németországba."
De! Ha ilyen nagy az igény akkor légihíd!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés