Nemzeti Konzultáció: Feljelentést tesz a kormány kibertámadás miatt

2020. szeptember 9. 20:35
A nemzeti konzultációs portál üzemeltetői három alkalommal észlelték, hogy tömeges kitöltésekkel próbálkozva támadták a honlapot – írta meg a Magyar Nemzet.

Ezeket a kitöltéseket a kérdőívek értékelésekor nem veszik figyelembe – értesítette a Magyar Nemzetet a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Mint írták, a honlapot ért támadás miatt feljelentést tesznek, arra kérik a rendőrséget, derítse ki, kik voltak az elkövetők. Az ügy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzése alapján indult el, a politikus volt ugyanis, aki közzétette, hogy valaki robottal terheli a konzultációs oldalt. Minderről egy videót is megosztott a közösségi oldalán.

A Nerbot nevű felhasználó 15 videóban összesen 25 órányi felvételen dokumentálta, ahogyan egy robot program hamis nevekkel és véletlenszerű válaszokkal töltögeti ki az online kérdőíveket” – írta posztjában Hadházy, amit már a Mandiner is közölt korábban. Az ismeretlen támadó vagy támadók több tízezer ívet töltöttek ki vagyis hamisítottak, a hivatalos szervek jelenleg vizsgálják, hogy a büntető törvénykönyv mely passzusait szegték meg a hackerek – írta a Magyar Nemzet.

(Mandiner, Magyar Nemzet)

Fotó: Számítógép-képernyőn futó bináris kódolás a gép billentyűzetére rakott tükrön a tajvani Tajpejben 2017. június 28-án. Az előző napon hackerek kibertámadást indítottak a Petya néven ismert zsarolóvírussal, amely világszerte károkat okozott állami és magánvállalatok szerverében. (MTI/EPA/Richie B. Tongo)

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek a hacker támadások ugyanazt teszik, amit Hadházyék és a Momentum más eszközökkel, lopkodással stb. A rendőrségi nyomozás majd kideríti, mi történt.

Egyébként a robot által random módon generált adatokkal kitöltött
kérdőív könnyedén szűrhető. A kitöltő adatai BM adatbázisból
leellenőrizhetők, ha nem stimmel valami, akkor a kérdőív kukázható.

Ha valós személyi adatokkal töltik ki a kérdőívet jogosulatlanul, akkor
személyes adatokkal való visszaéléssel van megfejelve a
bűncselekmény.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés