Kuciak-gyilkosság: felmentették az állítólagos megrendelőt

2020. szeptember 3. 11:47
Az ítélet szerint nem nyert bizonyítást, hogy Marián Kočner részt vett volna a bűncselekményben.

Ahogy korábban megírtuk, ma hirdettek ítéletet a Kuciak-gyilkosságban. Az Újszó információi szerint a bazini Specializált Büntetőbíróság felmentette Marián Kočnert és Alena Zsuzsovát a Ján Kuciak újságíró és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében. Bár a vád alapján Marian Kočner rendelte meg a gyilkosságot – akinek a kétes üzleti ügyeit tárta fel korábban a fiatal riporter –, az ítélet szerint nem nyert bizonyítást, hogy rész vett volna a bűncselekményben. 

Az ügyben Szabó Tamást bűnösnek találták. Az ítélet szerint Szabó Miroslav Marčekkel közösen, Andruskó Zoltán kérésére követte el a gyilkosságot. Szabót tiltott fegyvertartásért, az újságíró és jegyese meggyilkolásáért, valamint egy harmadik gyilkosságért – a gútai Molnár Péter ellen elkövetett gyilkosságért – 25 évre ítélték. Szabónak további 140 ezer euró kártérítést kell fizetnie a Kuciak családnak, valamint 40 ezer eurót Molnár Péter családjának.

Marián Kočnert bűnösnek találták illegális felfegyverkezésben, erről korábban ő maga is beismerő vallomást tett. A bíróság 5 000 euró pénzbírságot szabott ki a vétségért, amit a bűnös öt hónap börtönbüntetéssel is kiválthat – közölte Ružena Sabová, a szenátus elnöke. A portál információi szerint Kuciak családja és a meggyilkolt újságíró jegyesének édesanyja, Zlatica Kušnírová még az ítélethirdetés közben elhagyta a tárgyalótermet.

(Nyitókép: a gyilkosság megrendelésével vádolt Marián Kočner szlovák üzletember a bazini jogi akadémia tárgyalótermében 2020. szeptember 3-án, MTI/AP/Petr David Josek.)

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pintér Sándor ilyenkor mit érezhet?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés