Cihanouszkaja: Készek vagyunk tárgyalni, de a küzdelmet nem adjuk fel

2020. augusztus 25. 13:44
Az belarusz ellenzék szimbolikus alakja az Európai Parlament külügyi bizottságának keddi rendkívüli ülésén szólalt fel.

Békés forradalom” zajlik Fehéroroszországban, az ellenzék kész tárgyalni, azonban a küzdelmet nem adja fel – hangsúlyozta Szvjatlana Cihanouszkaja fehérorosz ellenzéki vezető az Európai Parlament (EP) külügyi bizottságának keddi rendkívüli ülésén. A Litvániában tartózkodó Cihanouszkaja videokapcsolaton keresztül elmondta, hogy országában demokratikus forradalom zajlik, amelynek célja, hogy tisztességes, szabad választásra kerüljön sor és a polgárok addig fognak tiltakozni, amíg ezt el nem érik.

Egyszerűen csak szabadon szeretnének dönteni országuk jövőjéről

A megmozdulás sem nem oroszellenes, sem nem oroszbarát. Az Európai Unióval kapcsolatban is semleges álláspontot képvisel és geopolitikai manőverről sincs szó. Egyszerűen csak szabadon szeretnénk dönteni az országunk jövőjéről” – szögezte le. Az elnökválasztás ellenzéki jelöltje elmondta, hogy nemzetközi szervezetek bevonásával hajlandók tárgyalni a fehérorosz hatóságokkal, és a politikai megfélemlítés hatására sem hátrálnak meg.

 

Fotó: Szvjatlana Cihanouszkaja fehérorosz ellenzéki vezető sajtótájékoztatót tart Vilniusban 2020. augusztus 21-én. Cihanouszkaja az augusztus 9-i elnökválasztást követően menekült Litvániába. Fehéroroszországban 11 napja tüntetnek, mert a tiltakozók szerint az Aljakszandr Lukasenka csalással nyerte meg az augusztus 9-i elnökválasztást. MTI/AP/Mindaugas Kulbis

(MTI)

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

indulni nem akar, csak nyerni, ez ilyen demokrata

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés