Elkaszálta a Jobbikot az NVB

2020. augusztus 24. 17:15
A Nemzeti Választási Bizottság megállapította, hogy jogszabálysértően vették nyilvántartásba jelölőszervezetként a Jobbikot a tiszaújvárosi időközi országgyűlési választásra.

Mint arról korábban beszámoltunk, az október 11-ére kiírt tiszaújvárosi időközi országgyűlési választáson megtámadták a Jobbik mint jelölőszervezet nyilvántartásba vételét a helyi választási bizottságnál, ugyanis jobbikos belharc miatt nem vették jogerősen nyilvántartásba Jakab Pétert.

A mai napig sincs bejegyzett képviselője a Jobbiknak

A tiszaújvárosi országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság (oevb) augusztus 18-án vette nyilvántartásba jelölőszervezetként több más párt mellett a Jobbik Magyarországért Mozgalmat is. Határozatában a bizottság utalt arra, hogy a párt bejelentését intéző képviselő megbízatása ugyan május 12-én megszűnt, de a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszűnéséről szóló törvény szerint amennyiben a veszélyhelyzet alatt szűnik meg a megbízatása, akkor az a veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napig még fennmarad. A bizottság ez alapján úgy ítélte meg, a bejelentés megfelel a törvényi előírásoknak és nyilvántartásba vette a pártot jelölőszervezetként. A Fidesz azonban jogorvoslati kérelmet nyújtott be, arra hivatkozva, hogy a szervezet nyilvántartásba vételi kérelmét nem a képviseletre jogosult személy nyújtotta be.

Hibázott a tiszaújvárosi választási bizottság a nyilvántartásba vételkor

Az NVB hétfői ülésén 6:5 arányban úgy döntött, hibázott a tiszaújvárosi választási bizottság a nyilvántartásba vételkor, a veszélyhelyzet megszűnéséről szóló törvény ugyanis a 90 napos szabály alkalmazásának két feltételt szab: az egyik, hogy a veszélyhelyzet alatt szűnjön meg a képviselő tisztsége, a másik pedig, hogy új vezető tisztségviselőkről ne szülessen döntés. Az iratokból azonban megállapítható, hogy bár a képviselő megbízatása a veszélyhelyzet alatt szűnt meg, a párt már január 25-én döntött az új képviselők megválasztásáról. Vagyis nem a veszélyhelyzet, hanem a változásbejegyzési eljárással kapcsolatos kérdések, problémák vezettek oda, hogy a mai napig sincs bejegyzett képviselője a pártnak.

Az NVB ezek alapján megváltoztatta az oevb döntését és visszautasította a Jobbik nyilvántartásba vételi kérelmét. Az NVB határozata nem jogerős, ellene három napon belül lehet a Kúriához fordulni.

Az NVB tagjai az ülésen egyperces néma felállással tisztelegtek az augusztus 10-én elhunyt Boda Pál előtt. Boda Pál az NVB Országgyűlés által választott tagja volt, tisztségét 2013. szeptember 30-i megválasztásától 2018. december 1-i lemondásáig töltötte be.

A judapestező Bíró ellen Koncz Zsófia indul

Az október 11-i szerencsi időközi választáson a baloldali összefogás Bíró Lászlót indítja jelöltként. Ahogy arról beszámoltunk, Bíró korábban rasszista, antiszemita megjegyzéseket tett a Facebookon. Budapestet például Judapestnek, az izraeli turistákat pedig „tetűcsúzdásoknak” nevezte.

A Fidesz jelöltje az elhunyt Koncz Ferenc lánya, Koncz Zsófia lesz, aki helyi információink szerint már össze is gyűjtötte a jelöltséghez szükséges ajánlások több mint ötszörösét.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd/MTI/Máthé Zoltán

Összesen 225 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megint kiderült, hogy Jakab Péter lajtorjáról hiányoznak a fogak és annyit ért a joghoz, mint a tyúk a sakkhoz.
Milyen pártelnök az ilyen?

Az NVB-nél már a végeredmény is készen van.
Csak Te izgulsz.

,,MOST mi lesz?,,

Mi lenne?

Majd sajtótájékoztatót tartanak és közlik, hogy Orbán Viktor fél a Jobbiktól és Jakab Pétertől.
2022-ben megnyerik a választást és a Fideszeseket és Orbán Viktort börtönbe zárják.

Mi lenne?

Nem DK-Jobbik-Momentum-MSZP-LMP-márkyzay jelölt lesz a tetűcsúzdázó operett-náci Bangóné-imitátor, hanem DK-Momentum-MSZP-LMP-márkyzay jelölt.

Nagy ügy...

Semmi. Nem lesz rajta a Jobbik logója a plakáton.

A Jobbik beolvad a DK-ba. Fél lábbal már úgyis ott vannak.

"tiszaújvárosi"
Mikor jönnek már rá, hogy a választás a szerencsi körzetben lesz.

A jog az jog, a szabály az szabály, a"Jobbik" meg "Jobbik...

Ha nyerne az antiszemita Bíró, akkor elmondhatjuk majd, hogy azon a környéken az ellenzéki szavazók körében terjed az antiszemitizmus?

Jogállam, állandóan ezt mantrázzátok. Ha pedig itt van, akkor jajveszékeltek.

Akkor most 1+3 null Gyurcsány javára.

Nyugodj le, nincs itt semmi látnivaló. A te kedvenceid hasonló helyzetben ragaszkodva a törvényi feltételekhez ugyanazt tennék. Mondom: jogállam.

Bíró egyébként indulhat, ha összegyűjti az 500 ajánlást, az összefogás pártjai pedig antiszemita múltja ellenére támogathatják mint közös jelöltet. Csak a jobbikos logó nem lehet a neve mellett. Ha nyer, akkor Bíró múltját alapul véve el lehet gondolkodni, miért terjed az ellenzéki szavazók között az antiszemitizmus?

Ez felétek is divat, azért ezt is említsük meg. Olyan ez, mint amikor a kocsmában az érvek fogytán elindul az anyázás. Csak az a baj, hogy a fideszes körökből nem tudsz olyanokat idézni, mint amik jobbikos körökben hangzottak el, fideszesek nem égettek izraeli zászlót Akkoriban a Jobbik volt a Fidesz rosszabbik énje, igyekeztek összemosni őket, most kinek, milyen énjét képviseli a Jobbik? Gyurcsány bolsevista énjét?

Gondolod, hogy Bíró esélyét a Jobbikos logó nyújtaná? Az összefogás támogatása nem jó ajánlólevél? De még egyszer: jogállam, szabályok.

Judapest, Judapest, de csodás!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés