A főváros húsz százalékkal emelné a temetkezések díját

2020. augusztus 23. 12:04
Tarlós István volt főpolgármester öt évig ugyanazon a szinten tartotta a temetkezési díjakat, állítja a Magyar Nemzet.

Az urnasíros temetések árát tizenöt, a koporsósokét pedig húsz százalékkal emelné Karácsony Gergely főpolgármester, írja a Magyar Nemzet. Eddig évente több száz millió forint hiányt pótolt ki a Budapesti Temetkezési Intézet költségvetésében a fővárosi önkormányzat. Tarlós István volt főpolgármester öt évig ugyanazon a szinten tartotta a temetkezési díjakat.

Októbertől húsz százalékkal emelkedik a Cinkotai temetőben a temetés díja. A rátemetős sírhely 25 éves használati díja 137 775 forint lesz, ha ezt a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén, augusztus 27-én megszavazzák – adta hírül Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere Facebook-oldalán. A fideszes kerületvezető leszögezte: Tarlós István öt évig egyetlen fillérrel sem drágította a temetkezés költségeit, Karácsony Gergely most egyből húszszázalékos emelést tervez. – Szerintetek megszavazzam? Várom a javaslatokat (csak kulturáltan) – tette fel ironikusan a kérdést a kerület polgárainak Kovács Péter.

Wintermantel Zsolt, Újpest korábbi polgármestere is a közösségi oldalán tájékoztatta a IV. kerület lakóit a temetkezési díjak várható drasztikus változásáról. – A Megyeri temetőben is brutális emelés jön – hívta fel a figyelmet Wintermantel. – Milyen érdekes, az elmúlt öt évben erre nem volt szükség, az előző vezetés 2014 óta nem emelt díjat. A baloldal mindig csak áremelésben tud gondolkodni – tette hozzá a leköszönt polgármester.

Eddig évente több száz millió forint hiányt pótolt ki a Budapesti Temetkezési Intézet költségvetésében a fővárosi önkormányzat, de azt mondják, hogy ezt a támogatás nem tudják tovább fenntartani áremelés nélkül. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes az ATV Híradónak azt mondta, hogy az emelésre azért van szükség, mert az elmúlt három évben összesen 1,7 milliárddal kellett kipótolni a Budapesti Temetkezési Intézet költségvetését.

(Magyar Nemzet)

 

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Momentum szerint az öregeket tömegsírokban kell elhelyezni, Karácsony is hajlik ere a megoldásra. Különösen a lakótelepeken élő, a balliberális értelmiség által mélyen lenézett, de a 22-es győzelem érdekében balliberális oldalról naponta körüludvarolt emberek vonatkozásában. Józsi, a tizediken, a Momentum számít Rád.......

Temetőt csak a kivételezetteknek...a balliberális szavazó mehet a hamvaival a Dunába......Onnan már nem fogja számon kérni Karácsonyon az ígéreteket, hogy miért jobb Ő, mint maradt volna a szakember Tarlós....

Azért nem kellene mindent Orbámra fogni!
De ez a duma van kiadva, ugye?
Szóval jönnek ezek sorban:
A parkoláso díjal ...megvolt
Temetkezés most
BKV jegy jön
Ezek mindig ezt csinálták.!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés