Kommunista Höfgen

2020. augusztus 22. 8:38

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
Odafönt a pulpituson Brezsnyev, Kádár, Biszku Béla. Válogatott gyilkosok. Alattuk pedig, a szószéken, egy fiatal, tehetséges rendező, bizonyos Székely Gábor szónokol.

„Nézem a fényképet a Magyar Nemzet oldalán. 1975-ben készült. Rajta van minden, amitől szabadulni akartunk egykoron.

Odafönt a pulpituson Brezsnyev, Kádár, Biszku Béla. Válogatott gyilkosok. Alattuk pedig, a szószéken, egy fiatal, tehetséges rendező, bizonyos Székely Gábor szónokol. A Magyar Szocialista Munkáspárt 11. kongresszusán vagyunk. Tizenkilenc évvel 1956 után. A kivégzettek jeltelen sírban, a börtönviseltek már akár éjjeliőrök is lehetnek valahol, egy lepusztult, vasporos reszelőgyárban, a nép pedig már önfeledt, már ki vannak mérve az első nadrágszíjparcellák az M7-es mentén, rajtuk kiszuperált Ikarus busz, az asszony horgolt függönyt az ablakára, és a rossz autógumik is be vannak ásva félig a földbe, vidám sárga-piros-kék színekre festve, kijelölvén a birtok s a létezés határait.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 184 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem akarok hatásvadász lenni, ezért nem másolom ide a NER-ben dolgozó III/ I, II, III stb ügynökök, volt állampárti fejesek és tagok, az olajbűnözők, alvilági verőemberek neveit.
Sokan és sokszor megtették már előttem mások.

EZ NAGY TRUVÁJ LETT!

BRÁVÓ!

Mi van, szó bennakad, hang megszakad, és csak ennyit sikerül kinyögni? Netán téged is talált ez az írás?

Ez a magasrangú kommunista funkcionárius 2000-ben bombaként ható könyvet jelentetett meg, amelyben teljesen leszámol azzal a rendszerrel, amit lényegében egész életében kiszolgált. Könyve angol fordításából idézek lényeges megállapításokat:
Mit adott a bolsevizmus a világnak, a népeinek és az egyénnek?

A világnak: lázadásokat, rombolást, erőszakos forradalmakat, polgárháborúkat és erőszaktevést az egyéneken.
A népeinek: szegénységet, ínséget, törvénytelenséget, anyagi és szellemi rabszolgaságot.
Az emberiségnek: végtelen szenvedést.
Az egyénnek: a bolsevik állam megvonta az egyéntől a szabadságot, a becsületet, az erkölcsöt, a gazdagodást és még az Istenben való hitet is.
A bolsevizmus nem más, mint sokarcú ördögi tobzódás, egy militáns embertelen bohózat.
Forrás:Alexander N. Yakovlev: A Century of Violence in Soviet Russia (Az erőszak évszázada Szovjet-Oroszországban), Yale University Press, 2002, 234-35. old.

Ezt szolgálta Székely, nem mást. A művészi érzékenysége még ezt se vette észre?

Na azért csak óvatosan azzal a kommunistázással.
Guglizz rá, hogy hogyan is áll a Fidesz az egykori MSZMP és KISZ tagokkal.
Ha 89-ben kinyírják a kommunistákat, akkor a Vezérednek például már nem élne az apja és sok mai prominens Fideszes is már alulról szagolná az ibolyát.

Keressünk!
A csúcsban 840,000 törzskönvvezett párttagból elég lett volna fölülről számolva 840 darab, minden ezredik, fölakasztása, hogy csöndben legyen a többi.

Ez így van. Látni azt kell, sajnos, h. az ország fele az övék, a gondolkodás, vélemény szempontjából. Ilyenre van alakítva a véleményük aszerint, h. fogyasztják-e a balos médiát, v. inkább a szemüknek hisznek.

Ez főleg azért keserves, mert ez az egész még nagyon vissza fordítható és a kinti, nyugati világ az ő partnerük. El fog az dőlni, talán egy évtizeden belül, h. Közép-Európa megmarad-e a normalitás szigetének, v. jön nálunk is az őrület és nemcsak az, de bármennyire természetellenesnek tűnik, mint nem mellékes velejáró, a tanult, dolgozó, iparkodó középosztály anyagi ellehetetlenítése. Középosztály ebben az értelemben minden, munkáját jól végző szakember.

Az öregek ki fognak maradni a végkifejletből és talán ők így jobban járnak.

Nem felmentve a Bayer által említett gyilkosokat, de, ugye a náluk még nagyobb gyilkos amerikai elnökökről (Vietnam, Irak stb.) vajon írt-e Bayer?
Ja, és mi köze az ifjú Székely Gábornak ezekhez a gyilkosságokhoz?
Ennyi erővel "leleplezhetné" a Liberális Internacionálé egykori ifjú alelnökét is!

"És éppen arról szól Szabó István zseniális filmje, a Mephisto, hogy vajon a tehetség felmentést ad-e a gazemberség alól."

...ahogy az ex Népszabadság ex újságírója is elmagyarázta

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés